Clinton 4.Murad gibi

Güncelleme Tarihi:

Clinton 4.Murad gibi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 1997 00:00

Haberin Devamı

Bugüne kadar koyulan bütün yasaklara, getirilen bütün kısıtlamalara rağmen sigara tiryakisi sayısının azalmaması, hatta gençler arasında tüketimin artması üzerine Clinton ‘resmi dairelere yakın sokaklara' bile sigara yasağı getiriyor.

ABD Başkanı Bill Clinton, ABD'nin 4.Murad'lığına soyundu. Ancak bu kez hedef, Osmanlı padişahı gibi içki değil sigara.

Amerika Birleşik Devletleri'nde bugüne kadar getirilen bütün yasaklara ve kısıtlamalara rağmen sigara tüketimi istendiği gibi azalmıyor. Hatta gençler arasında giderek yayılıyor. Sigara alışkanlığı ve tüketimiyle mücadelede son derece kararlı olan ABD yönetimi şimdi de ilk bakışta biraz ‘şaşırtıcı' bir kısıtlama daha getiriyor : Clinton, resmi dairelere yakın sokak ve bahçelerde dahi sigara içilmesini yasaklıyor.

Çok yakında yürürlüğa girecek yeni yasaklar şunlar :

Devlet'in sahip olduğu ya da kiraladığı binalarda sigara içilemeyecek;

Devlet'e ait binaların girişine yakın yerlerde, önlerindeki sokakta sigara içilemeyecek;

Devlet'e ait lojmanlar da örneğin,askeri lojmanlar ve çevreleri de aynı yasak kapsamına alınacak.

Sigara tiryakileri ise konulan bu yasaklardan son derece şikayetçi. Konuyla ilgili olarak basın yayın organlarına görüş bildiren tiryakilerin özetle ortak görüşleri şöyle:

‘Neredeyse evimizde bile sigara içemeyeceğiz. Bizim haklarımız yok mu? Utanmasalar, her birimizin peşine polis takacaklar. Çakmağı çaktın mı başın belaya girecek. Oldu olacak sigara satışını tümüyle yasaklasınlar. Yoksa hepimiz birer suçlu durumuna düşeceğiz.'

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!