Çipras’tan taslak müdahalesi

Güncelleme Tarihi:

Çipras’tan taslak müdahalesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2018 01:41

Yunan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandros Genimatas, cevap olarak yaptığı açıklamada Yunanistan’ın karasularını genişletmesinin uluslararası hukuka göre yasal ve elinden alınamaz hakkı olduğunu öne sürdü.

Haberin Devamı

Genimatas, “Karasularını genişletmek kararı Yunanistan’a aittir. Bunu ne zaman ve nasıl yapacağına da Yunanistan karar verir. Bu hak müzakere konusu değildir. Türkiye’nin uluslararası hukuku keyfi yorumlaması ve şiddet tehditleri ne bir şeyi değiştirir ne de iyi komşuluk ilişkilerine katkıda bulunur” dedi. Eski Yunanistan Dışişleri Bakanı Kocyas, görevini Başbakan Çipras’a devrederken yaptığı konuşmada üç ayrı cumhurbaşkanlığı kararnamesi üzerinde çalıştıklarını açıklamıştı.

‘YASA TASARISI’ KARARI

Ancak Başbakan Aleksis Çipras, dün akşam saatlerinde, karasularının 6 milden 12 mile çıkarılması konusundaki Cumhurbaşkanlığı kararnameleri taslaklarını durdurdu. Çipras, kararname yerine ‘yasa tasarısı’ hazırlanmasını, parlamentoda görüşülmesini ve siyasi partiler ile de istişare edilmesini kararlaştırdı. Bu karar, 12 milin bu aşamada askıya alınması anlamına geliyor. Söz konusu taslak kararnamelerde konu teşkil edecek adaların Ege ile ilişkisi nedeniyle Türkiye için hassasiyet arz ediyordu.

BAKMADAN GEÇME!