Çin'de oyuncak ihracı askıya alındı

Güncelleme Tarihi:

Çinde oyuncak ihracı askıya alındı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2007 12:51

Çin, ABD'de kurşun bazlı boya kullanıldığı gerekçesiyle toplatılmasına karar verilen oyuncakları üreten 2 fabrikadan yapılan ihracatı askıya aldı.

Haberin Devamı

Çin'in kalite kontrol idaresi, internetteki sitesinden yaptığı açıklamada, ülkenin güneyindeki Hansheng Woodware Factory ile Lee Der Industrial şirketlerinin fabrikalarının ihracat yasağının, "sorun çözülene kadar" devam edeceğini duyurdu.

Açıklamada, sorumluların ortaya çıkarılması için soruşturma başlatıldığı da kaydedildi. Amerikan oyuncak devi Fisher-Price (Mattel Grubu) geçen hafta kurşun bazlı boya içerdiği sanılan ve Çin'de imal edilen 1 milyon kadar oyuncağı piyasadan toplatma kararı almıştı. Bir başka Amerikan şirketi RC2Corp grubu da Çin'de üretilen 1,5 milyon tahta treni toplatma kararı almıştı.

Çin Ticaret Bakanı Bo Xilai ise geçen haftaki açıklamasında, Çin'den ihraç edilen ürünlerin yüzde 99'undan fazlasının iyi ve güvenilir olduğunu söylemişti. Bir başka Çinli yetkili de yine geçen hafta, oyuncakların çoğunun Amerikan normlarına uygun olduğunu açıklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!