Çin’de Türk izi

Güncelleme Tarihi:

Çin’de Türk izi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2010 00:00

Çin’de “Türk piramitleri” de denen Beyaz Piramitler’in içinde, ay-yıldız ve kurt başı figürleri bulunduğu iddia edildi.

Araştırmacı yazar Oktan Keleş, Çin’in orta kesimindeki Şaanşi eyaletinin başkenti Şian şehrinin 100 kilometre yakınında bulunan piramitlere girdi. Keleş, bölgeye daha önce de araştırma yapmak için başkalarının gittiğini ancak araştırmacıların görüntü almasına izin verilmediğini ve yayımlanan fotoğrafların, “şu ana kadar yayımlananlar arasında en kapsamlısı” olduğunu vurguladı.
Kurt başı
Piramitlerdeki materyallerin Türk tarihi açısından büyük önem arz ettiğini ve “bütün ezberleri bozacak kadar dünya tarihi açısından önemli olduğunu”  savunan Keleş, şu ifadeleri kullandı:
“Yaşlı bir Çinli rehber eşliğinde piramitlere yakın bir yerden doğal bir mağaranın içerisine girdik. Karanlıkta 40-50 metre kadar yürüdük. Mağarada 3 kanallı bir girişe geldik. Sonra dikey bir yerden 7-8 metre aşağı kaydık. Geniş bir alana geldiğimizde Çinli rehber bize ‘Piramidin içindeyiz’ dedi. Mezar odasında yerde boyu 2 metreye yakın bir mumya vardı. Mumyanın başında bulunan bir kayada çeşitli işaret ve yazıların yanı sıra ay-yıldız, kurt başları gördük. Alana ışık tutulduğunda şoke olduk. 3 metre boylarında, muhtemelen granitten yapılma bir baş heykeli vardı. Çinli rehber, ‘O sizin atanız Oğuz Kağan’ın temsili suretidir’ dedi.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!