Cihatçılar Antalya’ya böyle gitti

Güncelleme Tarihi:

Cihatçılar Antalya’ya böyle gitti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2014 00:34

Terör örgütü Irak-Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) saflarına katılmak için bir grup cihatçının geçen yıl Londra’dan Antalya’ya giderken Gatwick Havalimanı’nda çekilen görüntüleri yayınlandı.

Haberin Devamı

Kendilerine “Bangladeşli Kötü Çocukların İngiliz Tugayı” ismini veren cihatçılar Antalya’dan önce Hatay’a sonra Suriye’ye geçti. Üçü hâlâ savaşıyor.

İNGİLİZ Daily Mail gazetesi, geçen yıl Bangladeş asıllı beş İngilizin Türkiye üzerinden tatile diye Suriye’ye cihada gittiklerinin görüntülerini yayınladı. 8 Ekim 2013 tarihinde İngiltere’nin başkenti Londra’daki Gatwick Havaalanı’ndaki güvenlik kameraları tarafından çekilen görüntülerde 25 yaşındaki Muhammad Hamidur Rahman, 31 yaşındaki Mashadur Choudhury, 25 yaşındaki Assad Uzzaman, 19 yaşındaki Mehdi Hassan ve Mamunur Roshid’in ucuz biletlerin satıldığı Thomas Cook havayollarına ait bir uçakla Antalya’ya gitmeye hazırlandığı görülüyor. Kendilerine “Britani Brigade Bangladeshi Bad Boys” (Bangladeşli Kötü Çocukların İngiliz Tugayı) ismini veren cihatçıların, “tatil cenneti” Antalya’dan sonra Hatay’a gittiği ve buradan Suriye’ye geçerek IŞİD militanları ile buluştuğu tahmin ediliyor.

ÜÇÜ HALEN SAVAŞIYOR

Habere göre IŞİD’e katılmadan önce İngiltere’nin popüler giyim mağazası Primark’da kasiyerlik yapan Rahman, geçen ay Suriye’deki bir çatışmada hayatını kaybetti. Suriye’ye gitmeden önce belediyede çalışan ve pahalı eskortlara olan düşkünlüğü ile tanınan Choudhury’nin ise IŞİD’e katılmaya “hak kazanamadığı” ve yine Türkiye üzerinden İngiltere’ye dönünce tutuklanarak “teröre destek vermek” suçlaması ile hapse atıldığı açıklandı. İngiliz yetkililer görüntülerde yer alan diğer üç kişinin nerede olduğunu şu an için bilmediklerini ancak Bangladeş asıllı Müslüman İngilizlerin halen IŞİD için savaştığını tahmin ettiklerini söyledi. İngiliz yetkililer, her ay yaklaşık 30 İngiltere vatandaşının IŞİD saflarında savaşmak için Türkiye üzerinden Suriye ve Irak’a gittiğine inanıyor.

Haberin Devamı

Örgüte kabul edilmeyen Choudhury (solda) İngiltere’ye döndükten sonra gözaltına alındı. Suriye’deki çatışmadan ötürü mahkûm olan ilk İngiliz oldu. Eski kasiyer Muhammed Rahman (sağda) ise geçen ay Suriye’de savaşırken öldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!