Cezaevine atılırsam Türkiye mahcup düşer

Güncelleme Tarihi:

Cezaevine atılırsam Türkiye mahcup düşer
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2015 01:10

DİYARBAKIR'da yaşayan Hollandalı gazeteci Frederike Geerdink, Twitter'da 'örgüt propagandası' yaptığı gerekçesiyle hakkında 5 yıla kadar hapis istemiyle açılan davayı Hollanda medyasına değerlendirdi.

Haberin Devamı

‘Trouw’ gazetesine, “Beni cezaevine sokacaklarını sanmıyorum ama diğer taraftan burası Türkiye” diyen Geerdink, şunları söyledi: “Beni cezaevine atarlarsa Türkiye her halukârda mahcup duruma düşer. Ne olacaksa olsun. Yazdıklarımdan pişmanlık duymuyorum. Aslına bakarsanız, beni cezaevine sokacaklarını sanmıyorum ama diğer taraftan; burası Türkiye. 'Kesin olmaz' da diyemiyorum. Diğer yandan Türkiye ile Kürtler arasında devam eden Çözüm Süreci de çok güçlü. Bu benim davam için bir avantaj. Çözüm Süreci sonlandığında neler olur bilemiyorum.” Geerdink, İngiliz Independent gazetesine verdiği özel söyleşide ise gözaltına alınmasına ilişkin, “Kütüphanemde bulunan Kürdistan tarihiyle ilgili bir kitabı, sanki kanıtmışçasına incelediler. Sonra karakola götürüldüm ve 4 saat kaldım. Soruşturma çok kolay ilerliyor olmalı. Yaptığım sadece gazetecilik” diye konuştu.

Haberin Devamı

IPI: ENDİŞE VERİCİ

IPI İletişim ve Avukatlık Direktörü Steven M. Ellis ise konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Gazeteciler bir haberi ya da görüşlerini kişisel olarak ya da geleneksel medya ya da yeni medya platformlarında paylaştıkları için 5 yıl hapis cezası gibi bir baskıyla karşılaşmamalıdır. Bu davayı sadece belirtilen suçlamalar nedeniyle değil, yetkililerin Türkiye’deki yabancı gazetecileri hedef almada gösterdikleri ve yeni ortaya çıkan bu isteklilikleri nedeniyle de endişe verici buluyoruz.” ‘Örgüt propagandası’ suçundan hakkında dava açılan Geerdink’in ilk duruşması 8 Nisan’da Diyarbakır 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!