Cem ve Papandreu, Ege'de buluştu

Güncelleme Tarihi:

Cem ve Papandreu, Egede buluştu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2001 00:00


Nur BATUR / SİSAM
Haberin Devamı

Türk ve Yunan yakınlaşmasının mimarları Dışişleri Bakanı İsmail Cem ile Yunanlı meslektaşı Yorgo Papandreu, Ege'de barış ve dostluk için Sisam Adası'nda buluştu. İki bakan, barış zirvesini 1 yıl gecikmeyle gerçekleştirdiler. Geçen yıl, Limni krizi yüzünden Rodos ve Marmaris'te yapmayı planladıkları barış zirvesini iptal eden Cem ve Papandreu'nun Sisam buluşması, neşeli başladı.

Papandreu, eşi Ada ve kızı Margarita ile birlikte, İsmail Cem ile eşi Elçin'i Sisam limanında karşıladı. Birbirlerine ‘İsmail’ ve ‘Yorgo’ diye hitap eden Türk ve Yunan dışişleri bakanları, son derece keyifli görünüyorlardı.

Cem ve Papandreu, Sisam Arkeoloji Müzesi'ni gezdikten sonra, öğle yemeğini, deniz kıyısında bir balıkçı lokantasında yediler. Cem ve Papandreu, Türk sahillerine bu kadar yakın bir noktada, barış ve dostluk için kadeh kaldırdılar.

İki bakan, bu buluşmayla hem Ege'nin iki yakasına, hem de dünyaya barış ve dostluk mesajı vermeyi hedefliyorlar. Ayrıca, adalarla Türk sahilleri arasındaki ticaretin artırılması için de siyasi kararlılığı ortaya koyuyorlar.

Cem ve Papandreu, bu sabah, birlikte Kuşadası'na geçecekler. Turizm ve ticaret alanındaki ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla görüşmeler yaptıktan sonra, Efes ve Meryem Ana'yı da ziyaret edecekler.

VİZEYE ENGEL

Atina'nın, bazı Yunan adalarına günübirliğine seyahatlerde Türklere vize uygulamama girişimine AB'dan darbe. AB Konseyi, Yunanistan'ın, Türk vatandaşlarının beş Yunan adasına, günübirliğine vizesiz gidebilmelerini öngören taslak projesini, yeterince güvence verilmediği gerekçesiyle onaylamadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!