Celal Özcan’dan yeni kitap ‘Hep Kebap Olmaz’

Güncelleme Tarihi:

Celal Özcan’dan yeni kitap ‘Hep Kebap Olmaz’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2021 07:00

Hürriyet Avrupa’nın yayın yönetmenliğinden bu yıl başlarında emekli olan Celal Özcan’ın Almanca-Türkçe iki dilli kaleme aldığı ‘Hep Kebap Olmaz’ isimli kitabı Almanya’da piyasaya çıktı.

Haberin Devamı

Özcan, “Bu kitapla okuyucuyu Türk yemek ve içecek kültürü üzerine Türkiye içinde bir lezzet seyahatine çıkarmak istiyorum. Kitapta simidin, çayın, kahvenin, baklavanın, lokumun, mantının, döner, İskender kebap ve daha başka lezzetlerin tarihçesi üzerine bilgiler derledim” diyor.

Özcan, kitapta Türk mutfağının Avrupa mutfağını nasıl etkilediği ve Avrupa mutfağından nasıl etkilendiğini de anlatıyor ve şöyle örnek veriyor: “Bugün Avrupa’da kahvaltıların baş tacı olan Croissant (hilal), ay çöreğinden bir geliştirme. Baklavada kullanılan yufkalar da Avusturya Strudel tatlısını şekillendirdi. Koz helvası Macaristan üzerinden Avusturya ve Almanya’ya Türkischer Honig (Türk balı) olarak geçti.”

Celal Özcan’dan yeni kitap ‘Hep Kebap Olmaz’


BAKMADAN GEÇME!