Carla fethetti

Güncelleme Tarihi:

Carla fethetti
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2008 00:00

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile Kraliçe’nin davetlisi olarak İngiltere’ye giden first lady Carla Bruni, tarzı ve tavırlarıyla ünlülere meraklı İngiliz basınını kendine hayran bıraktı. Bruni’yi çıplak fotoğrafını basarak karşılayan İngiliz gazeteleri, first lady’yi övgü yağmuruna tuttu.

ŞİMDİYE kadar hiçbir Fransız first ladysi İngiltere’de bu kadar gürültü koparmamıştı. Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile resmi ziyaret için Londra’ya giden eski fotomodel eşi Carla Bruni, İngilizlerin gönlünü fethetti. Bir gün önce kadını açık artırmaya çıkarılan çıplak fotoğrafıyla karşılayan İngiliz basını, ertesi gün first lady’yi öve öve bitiremedi.

Carla Bruni’nin Londra’ya varışında tercih ettiği gri manto, kep, babet ayakkabı ve aksesuvarlarının Christian Dior marka olduğu anlaşıldı. İngiliz The Times Gazetesi’nin moda yazarı Carolyn Asome, "Diplomatik bir moda tercihiydi, Dior ünlü bir Fransız moda evi, baş tasarımcısı ise İngiliz John Galliano" dedi. Asome’ye göre İtalyan asıllı Carla her haliyle sofistike, ölçülü ve Fransız bir görüntü sunuyordu.
/images/100/0x0/55ea0a62f018fbb8f8662981


Harpers Bazaar moda dergisinin editörü Lucy Yeoman, Fransız first ladysi’nin eski ABD first ladylerinden Jackie Kennedy ile buluşan Fransız mektepli kıza benzetti. Yeoman, "Çok şık, aynı zamanda eldiven gibi aksesuvarlarıyla çok güvenli bir tercihti. Bana herşeyi doğru yapmaya çalışan genç Lady Diana’yı hatırlattı. Kıyafeti çok güzel oturmuştu, trendlere uygundu, ama biraz rahibe gibiydi. Bilmiyorum ama belki de çıplak fotoğraflarının yayınlanmış olduğunu biliyordu" dedi. İmaj danışmanı Angela Marshall’a göre Carla Bruni’nin kendisinden kısa olan eşiyle uyumlu olmak için topuksuz ayakkabı tercih etmesi, Kraliçe 2’nci Elizabeth ve eşi açısından da doğru bir karar oldu.

OSMANLI ESİNTİSİ

Daily Mail muhabiri Robert Hardman, "kimsenin ikili ilişkileri konuştuğunu duymadı. Üzerine tam oturmuş gri mantosu, kepi ile Carla, tek konuydu. Hatta iki üst düzey İngiliz yetkiliyi böyle diplomatik ortamlarda pek rastlanmayan bir konuda ciddi tartışırken yakaladım; Yeni Jackie mi yoksa Audrey Hepburn’e mi benziyor. Diana havası da yok mu?" diye yazdı. Önceki günkü gündüz programında üç kıyafet değiştiren, Kraliçe’nin verdiği resmi akşam yemeğinde ise yine Dior marka şifon üstlükle tamamlanan lacivert bir tuvalet giyen Carla, 150’den fazla davetlinin katıldığı davetin ilgi odağı oldu. The Sun Gazetesi, Carla’nın Kraliçe ile öğle yemeği sırasında giydiği yünlü döpiyeste Osmanlı esintileri bulunduğunu öne sürdü.

Kraliçe mikrofona yakalandı

KRALİÇE 2. Elizabeth, Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy’nin onuruna verdiği davette, televizyon mikrofonlarına yakalandı. Kraliçe’nin kızı Prenses Anne’e, "Başbakan (Gordon Brown) kayboldu. Tam da kritik anda yanlış yöne gitti" dediği duyuldu. Sarkozy, Kraliçe ile gelini Cornwall Düşesi’nin arasına oturdu. Gordon Brown’un da 150 kişilik masada Sarkozy ve Kraliçe’nin karşısına oturması gerekiyordu. Brown’un yerini almakta geciktiği belirtilirken, Buckingham Sarayı’ndan bir sözcü, "Başbakan’ın bu küçük karışıklığı önemli değildi, daveti etkilemedi" dedi.

Kime benziyor

Londra’ya varışta Christian Dior marka gri bir manto giyen kep takan first lady için şu benzetmeler yapıldı: Hostes, rahibe, mektepli kız, Jackie Kennedy, Audrey Hepburn, Prenses Diana.

Dior diplomasisi

Carla Bruni’nin kıyafetleri Dior’du. Dior Fransız markası ama, tasarımcısı İngiliz John Galliano. Böylece diplomatik bir mesaj verilmiş oldu.

Arsenal Stadı’nda zirve
/images/100/0x0/55ea0a62f018fbb8f8662983


Sarkozy, dün Londra’daki başbakanlık konutunda İngiltere Başbakanı Gordon Brown ile bir araya geldi. Görüşmenin gündem maddelerini, Fransa’nın Afganistan’a muharip takviye asker yollaması, nükleer teknoloji geliştirilip üçüncü ülkelere satılması, piyasaların şeffaflaşması gibi konular oluşturdu. Sarkozy, bir soru üzerine Tibet’teki gelişmelerden şoke olduğunu, AB dönem başkanı olarak Pekin Olimpiyatları’nın açılışına gitmeyebileceğini söyledi. Sarkozy ve Brown, Arsenal Takımı’nın Emirates Stadı’nda yapılan Anglo-Fransız zirvesine katıldı.

Fransız basınının da gözüne girdi

CUMHURBAŞKANI Sarkozy’yi özel hayatını çok ön plana çıkardığı için zaman zaman eleştiren Fransız basını bile first lady’nin İngiltere’de gösterdiği performanstan etkilendi. Le Parisien, "Carla, İngilizleri büyüledi" derken, solcu Liberation bile Carla Bruni’nin kusursuz bir performans ortaya koyduğunu belirterek, "eşi Nicolas Sarkozy, protokol konusunda daha sıkıntılıydı" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!