Çapkın eşini ezen kadına 20 yıl

Güncelleme Tarihi:

Çapkın eşini ezen kadına 20 yıl
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2003 01:41

ABD'nin Houston kentinde kendisini aldatan kocasını otomobiliyle ezerek öldüren bir kadın 20 yıl hapis ve 10 bin dolar para cezasına çarptırıldı.

45 yaşındaki diş hekimi Clara Harris 14 Şubat 1992'de 44 yaşındaki meslekdaşı David Harris ile evlendi. Dört yaşında ikiz oğulları olan Harris evlendiği otelde kocasını bir başka kadınla yakaladı. Sonra da onu kovalayıp, otoparkta otomobiliyle ezdi. Cinayetin görgü tanığı ise otomobildeki üvey kızı Lindsey Harris'ti.

Tek tanık: Haykırdım

Üvey kız yargılamada, ‘‘Haykırdım. Kapıyı açıp, babamı uyarmak istedim, ama başaramadım. Hiç kimsenin babamı öldürme hakkı olamaz’’ diye ifade verdi. Mahkemede jüri, kadını evliliklerinin 11. yıldönümü olan önceki gün suçlu buldu. Harris'e önce ömür boyu hapis cezası verildi. Ancak Harris'in bir anlık ihtirasının kurbanı olduğu için öldürdüğüne kanaat getirilince cezası 20 yıla çevrildi. Harris, 10 yıl sonra şartlı tahliye olabilecek.

Çocuklar kaybetti

Harris'in avukatı George Parnham, ‘‘Clara'nin ikizleri kimsesiz kalacak’’ diye karara itiraz etti ama etkili olamadı. David Harris'in ailesi, Clara lehine tanıklık etmişler ve cinayete kastetmediğini öne sürmüşlerdi. Ancak onların bu tanıklığı da işe yaramadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!