Canavar öldü

Güncelleme Tarihi:

Canavar öldü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2017 21:13

1969’da lideri olduğu tarikatın üyesi genç kadınlara cinayetler işleten, gelmiş geçmiş en sapkın katiller arasında gösterilen Charles Manson 83 yaşında cezaevinde öldü.

Haberin Devamı

Pazar günü yıllardır yattığı cezaevinde doğal nedenlerle yaşamını yitiren Manson 60’lı yılların sonunda dünyanın en bilinen isimlerinden biriydi. Tarikatına genç kadınları alan Manson, onları vahşi cinayetlere yönlendiriyordu. Manson Ailesi olarak anılan tarikat, 1969 yılında aralarında ünlü yönetmen Roman Polanski’nin 8 buçuk aylık hamile eşi Sharon Tate’in de olduğu 7 kişiyi feci şekilde öldürmüştü. Manson’ın genç takipçileri, cinayetin ardından Tate’in kanıyla kapının üzerine ‘DOMUZ’ (PIG) yazmışlardı. ABD’de ve dünyada büyük yankı uyandıran cinayetler, birçok film ve televizyon şovuna konu olmuştu.

Manson, cinayetleri kendi işlemese de 1971’de 7 cinayetten idama mahkâm edildi. Mahkemede “Kimseyi öldürmedim ve kimsenin öldürülmesini emretmedim” diye savunma yaptı. Manson’ın cezası California eyaletinde idamın yasaklanmasının ardından ömür boyu hapse çevrildi. Müritlerinden Susan Atkins, Patricia Krenwinkel ve Leslie Van Houten adlı genç kadınlar ve Charles Tex Watson da ömür boyu hapse mahkûm edildi. Bu isimlerden Atkins 2009’da öldü. Diğerleri hâlâ hapiste. Sapkın fikirlere sahip olan Charles Manson, ABD’de 1960’lı yıllarda beyazlarla siyahlar arasında bir ırk savaşı öngörüyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!