Camiyi yakmak için içinde havai fişek patlatmışlar

Güncelleme Tarihi:

Camiyi yakmak için içinde havai fişek patlatmışlar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2016 15:40

İsveç'in başkenti Stockholm’de Bredeng Mahallesi’nde bir mescide giren saldırganlar, ibadethanenin duvarlarına gamalı haç çizip havai fişek atarak kundaklama girişiminde bulundu.

Haberin Devamı

Camiyi yakmak için içinde havai fişek patlatmışlar

SALDIRIYLA ilgili bilgi veren Bredeng Türk Müslüman Kültür Derneği Başkanı Orhan Karan, yaklaşık 30 kişiyle sabah namazını kılmalarının ardından mescitten ayrıldıklarını söyledi. Karan, “Biz gittikten yarım saat sonra, saat 07.20’de kimliği belirlenemeyen birkaç kişi, mescidin içine girerek duvarlara gamalı haç figürleri çizmiş. ‘Müslümanlara ölüm’ şeklinde sloganlar yazmışlar. İçeride havai fişek patlatarak camiyi yakmaya kalkışmışlar” dedi.
Polisin olay yerinde inceleme yaparak rapor tuttuğunu belirten Karan, saldırı nedeniyle ibadethanedeki halıların bir kısmının yandığını söyledi. Başkent Stockholm’ün en eski ve en büyük camilerinden Stockholm Camisi’nin kapısına 2 ay önce de sprey boyayla “İslam kötülük dinidir” yazılmıştı.

SALDIRGANLARIN İSVEÇ’TE YERİ YOK

İsveç Kültür ve Demokrasi Bakanı Alice Bah Kuhnke, saldırıyı hükümet olarak kınadıklarını söyledi. Ülkesinde böyle bir ırkçı saldırının yaşanmasından dolayı son derece üzüntü duyduğunu belirten Kuhnke, şunları söyledi: “Mescidin bağlı bulunduğu Türk İslam Kültür Derneği Başkanı Orhan Karan’ı bizzat aradım. Hükümetimizin ve Başbakan Stefan Löfven’in saldırıyı kınadığını ve büyük üzüntü içinde olduklarını kendisine ilettim. İsveç’te ibadet özgürlüğü. Bu ülkede yaşayan ve bağlı bulunduğu dinde ibadetini yapmak isteyen herkes, istediği gibi özgürce ibadetini yapabilir. Bunu engellemek isteyen ve ırkçı saldırılar gerçekleştirenlerin İsveç’te yeri yoktur. Bu saldırı İsveç’e yapılmış bir saldırıdır. Hükümet olarak bu saldırının arkasındaki faillerin ortaya çıkarılması için elimizden geleni yapacağız. Bu tür çirkin saldırıların ülkemizde bir daha olmasını istemiyoruz.”

Haberin Devamı

Camiyi yakmak için içinde havai fişek patlatmışlar

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!