‘Camiyi öldürün’ diye reklam hazırladılar

Güncelleme Tarihi:

‘Camiyi öldürün’ diye reklam hazırladılar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2010 00:00

New York’ta 11 Eylül saldırılarına hedef olan İkiz Kulelerin bulunduğu alanın yakınına cami yapılmak istenmesi muhafazakarları ayaklandırdı. Muhafazakarların hazırladığı “Camiyi öldürün” başlıklı reklam Youtube’da rekor kırarken, Amerikan TV kanalları ise yayınlamayı reddetti.

2001’de 2603 kişinin öldüğü 11 Eylül saldırılarının gerçekleştiği İkiz Kulelerin yakınına 4.830 m2’lik alana inşaa edilecek cami projesine muhafazakarlar savaş açtı. Geçen salı günü muhafazakarlar New York Belediye Meclisi’nde caminin tartışıldığı oturumu basmıştı. National Republican Trust (Ulusal Cumhuriyetçi Vakfı) adlı muhafazakar örgüt de cami inşaatını engellemek için özel bir video hazırlatıp internete yaydı.

11 Eylül’de yıkılan İkiz Kulelerin yakınında cami inşaa edilmesini protesto eden reklam ezan sesiyle başlıyor. Fonda da İslamcı teröristlerin görüntüleri veriliyor. Ardından “11 Eylül’de bize savaş açtılar. Şimdi 3 bin Amerikalı’nın ölümünü kutlamak için aynı yerde 13 katlı korkunç bir cami inşa etmek istiyorlar. Burası, bizim için kutsal bir yer” deniliyor. 60 saniyelik yapım, “Ground Zero Camisi’ni öldürmek için kavgaya katılın” diye bitiyor.

Reklam, YouTube’da bir hafta içinde 100 bin rakamını aşarken ABD’nin önde gelen iki televizyon kanalı CBS ve NBC tartışmalı videoyu yayınlamayı reddetti. NBC kanalı, “Bu kampanya videosu yayıncılık standartlarımıza uygun değil. Çünkü, radikaller ile sıradan Müslümanlar arasında bir ayrım yapmıyor” dedi.

Diğer belli başlı kanalların nasıl adım atacağı merak konusu. Cumhuriyetçi Parti’den Kongre üyesi Peter King da planlanan caminin finansmanı konusunda soruşturma açılmasını talep etti. New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg ise, bu çağrıları “Amerikalılığa sığmadığını” söyleyerek reddetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!