Bush-Condi aşkı ABD basınında

Güncelleme Tarihi:

Bush-Condi aşkı ABD basınında
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2006 00:00

Hürriyet’in geçen 3 Haziran’da "Condi ile Bush aşkı" başlığıyla verdiği haber, haftalık Amerikan gazetesi Globe’un 26 Haziran tarihli sayısına manşetten girdi. Hürriyet’in haberi Demokrat Parti’den önemli bir kaynağa dayanıyordu. Globe, "Aşkı, Dışişleri de doğruladı" diye yazdı.

GEÇTİĞİMİZ haftalarda ABD Başkanı George W.Bush ile eşi Laura Bush’un ayrılabileceğini yazan Globe, şimdi de "George’un Condi ile aldatmasının ardından Laura çekip gitti" başlığını kullandı. Globe, bu haberiyle "dünyada herkesi atlattığını" savundu. Gazete, haberi, ulusal güvenlik uzmanı Wayne Madsen ve kimliğini belirtmediği diğer bazı kaynaklara dayandırdı. Hürriyet ise haberi Başkan Bush’a rakip Demokrat Parti içindeki "etkili" bir isme dayanarak vermişti.

Globe, Laura Bush’un, kocasının kendisini Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile aldattığını öğrenince deliye döndüğünü ve Beyaz Saray’ı terk ederek Mayflower Oteli’ne yerleştiğini yazdı. Gazete, Bush’un cinsel fantezilerini Bakan Rice ile yaşadığını kaydetti. Mayflower Oteli’nde çalışan bir kaynak, Laura Bush’un "en az bir gece" otelde kaldığını doğruladı. Gazete, bir Dışişleri kaynağının da "Bush-Condi" aşkını doğruladığını yazdı.

Gazetenin haberinde, Hürriyet’in de yazdığı gibi, Rice’ın, Nisan 2004’teki bir toplantı sırasında, Başkan Bush için
/images/100/0x0/55ea0e7bf018fbb8f868288e
"kocam" ifadesini kullandığı yer aldı. Bunun da, yaygın aşk söylentilerine geçerlilik kazandırdığı belirtildi.

Bush’la Rice’ın birlikte çıktıkları bazı gezilerde "aşk yaptıkları" ileri sürüldü.

Laura Bush’un da, Teksaslı zengin bir iş adamını sık sık görmeye başladığı ileri sürüldü. Adı belirtilmeyen bu iş adamının, kocasının Rice ile kendisini aldatmasıyla adeta yıkılan Laura Bush’a el uzatarak rahatlatmaya çalıştığı iddia edildi. Bayan Bush’un bu kişiyle "çok eskiye uzanan bir romantik ilişkisi" bulunduğu da öne sürüldü.

Irak ve Afganistan’daki savaşlar, üst üste gelen dehşet verici kasırgalar ve yükselen petrol fiyatlarının halktan aldığı desteği eritmesi, Başkan Bush’un psikolojisini etkiledi. Başkan Bush’un yıllar önce Tanrı’yı bulduktan hemen sonra terk ettiği alkole 11 Eylül’den sonra yeniden döndüğü ve tüketimini de giderek artırdığı iddia ediliyor. Bush ve First Lady’nin bir evlilik terapistini gördükleri de belirtiliyor.

Sultan’dan Bush’a hayatta kalma rehberi

BUSH
’a 2004 yılında dünya liderlerinden gelen hediyeler, liste halinde kamuoyuna açıklandı. Bunlar arasında, dünyanın en zengin insanlarından Brunei Sultanı Hassanal Bolkiah’ın 15 dolarlık "Olağanüstü Durumlarda Hayatta Kalma El Kitabı" dikkati çekiyor. Bush, bu kitabı okuduysa, bir pumanın pençelerinden nasıl kurtulabileceğini, öldürücü arılar sokunca ne yapması gerektiğini ya da yumruktan nasıl kurtulabileceğini öğrenmiş olmalı. Ürdün Kralı Abdullah hediye konusunda en cömert lider olarak öne çıkıyor. Abdullah, 12 bin dolar değerinde 11 koleksiyon silahı ve 11 bin dolar değerinde bir dürbünlü tüfek hediye etmiş.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!