Bush başkan olursa siyahlar sokağa dökülecek

Güncelleme Tarihi:

Bush başkan olursa siyahlar sokağa dökülecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2000 00:00

Haberin Devamı

ABD'de insan hakları savunucusu, siyahi liderlerden rahip Jesse Jackson, başkanlığının açıklanmasını bekleyen Teksas Valisi George W. Bush'u, zehir zemberek sözlerle suçladı ve kendisini başkan olarak asla kabul etmeyeceklerini belirterek, ‘sokaklara döküleceğiz. Elimizden gelen herşeyi yapacağız ve Bush’u tanımayacağız' diye konuştu. ABD'nin önde gelen siyah liderlerden biri olan ve bir hareketiyle ülkenin siyahlarını harekete geçirebilecek etkinliğe sahip olan Jackson, Human Events dergisine yaptığı çarpıcı açıklamalarda, George Bush'un kardeşi Florida Valisi Jeb Bush'u da ağır biçimde suçladı.

Yargıcın oğlu, Bush'un avukatı

Jackson, Yüksek Mahkeme'nin son derece siyasileştiğini savunarak, kararını çoktan verdiğini, tüm yapılanların göstermelik olduğunu söyledi. Siyahi lider, yargıç Scalia'nın oğlunun, Bush'un avukatı olduğunu, yargıç Thomas'ın karısının da Bush kampanyası için işçi topladığını söyledi.

Jeb, siyah oyları çaldı

Jackson, Bush'un kardeşi Florida Valisi Jeb Bush'u da, Florida'da siyahi oyları çalmakla suçladı. Jackson, ‘‘Jeb, Florida eyaletinde siyah seçmeni sindirerek ve yıldırarak, oy verme haklarını ellerinden aldı ve insan hakları ihlalinde bulundu. Seçmen listelerinde adı bulunmayanların yüzde 80'i Afrika kökenli Amerikalı. Bunu belgelemek çok kolay'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!