Bum..Bam.. Sen öldün!

Güncelleme Tarihi:

Bum..Bam.. Sen öldün
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2009 16:33

Bizim Roma’da ki Yabancı Basın Birliği ünlü “Trevi” yani “Aşk Çeşmesi”nin hemen arkasındadır. Belki kentin en romantik, en turistik ve en çok ziyaret edilen filmlere konu olan mekandır. Özellikle yabancılar “Tatlı Hayat” filminde gece yarısı çeşmeye giren İsveç’li zamanın seksi güzeli Anita Ekberg’i anımsayarak ve arkalarını dönerek attıkları bozuk para ile dilekte bulunurlar.

Haberin Devamı

Zaten çoğu da duygusal bir bağı ve adı üzerinde “Aşk” içindir. Geçen gün Yabancı Basın Birliğinden  çıktım tam Aşk Çeşmesi’nin önüne doğru yürürken  hırpani kılıklı, piş sakallı, dağınık saçlı biri  arkasını duvara yaslamış önünden geçenlere sağ elini tabanca gibi tutarak “ Bum ..Bam.. Sei Morto” ( Bum..Bam..Sen öldün) diyordu kart sesiyle. Hep aynı sözleri tekrarlayıp elini tabancadan ateş eder gibi turistlerin üzerine yöneltiyordu. Belli ki içkiliydi. Özellikle Japonlar ellerinde ki fotoğraf makinesiyle bu anı görüntülemek istiyor ve karşısına geçip bol bol resim çekiyorlardı. Ama çok sürmedi, siren sesleriyle iki jandarma cipi hemen olay yerine geldi. Adam jandarmaları görünce bu kez elini onlara doğru yönelterek “Bum..Bam ..Sen öldün” dedi bir kaç kez . İki jandarma subayı büyük bir refleksle adamın kollarına girip kendisini anında cipin içine attılar. Turistler bu sahne karşısında şaşırdılar. Japonlardan biri kötü bir İngilizcesiyle bu paldır küldür paketlenmenin nedenini sordu. Jandarma çavuşu da yine kötü İngilizcesiyle “Toplum içerisinde uluorta ölüm tehditleri savuruyor. Büyük suç” dedi.

Haberin Devamı

Ortada ne bir silah vardı, ne de ciddi bir tehdit. Belki adam daha sonra ne gibi bir harekette bulunduğunu, ne yaptığını bile anımsamayacaktı.  
  
Birden aklıma Fenerbahçe – Kayserispor maçında Emre Belözoğlu’nun saha kenarında tedavi olurken rakip takımın oyuncusu Cangele’ye doğru yaptığı boyun kesme tehdidi  görüntüsü geldi. Hani o milyonların izlediği şok eden görüntü. Emre, İtalya’da ve İngiltere’de de top koşturdu. Hiç böyle buna benzer tehditkar bir hareket yapabildi mi? Yapamazdı. Eğer yapsaydı soluğu önce karakolda sonra da ilk uçakla İstanbul’da alırdı. Ama Türkiye’de ne isterse onu yapabiliyor. Dokunulmazlığı var ya! İşte cezası açıklandı. 1 maç(cık). Bu bence ceza değil sanki bir teşvik. Futbol dünyamızda bir örnek olacak. Bundan sonra sinirlerine hakim olamayan her futbolcu bir maç cezayı göze alıp aynı hareketi veya daha ağırını artık yapabilir. Ve O Emre hala benim Milli takımımın kaptanı. Çok yazık!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!