Bulgaristan 18 geçici Avrupa vekilini seçti

Güncelleme Tarihi:

Bulgaristan 18 geçici Avrupa vekilini seçti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2006 12:30

Avrupa parlamentosunda Bulgaristan'ı Mayıs ayına kadar geçici olarak temsil edecek 18 milletvekili, Bulgaristan parlamentosunda bugün yapılan seçimle belirlendi.

Haberin Devamı

Parlamentoda grubu bulunan siyasi partilerin teklifleri üzerine tek liste halinde sunulan milletvekili isimleri genel kurulda yapılan oylama sonucu kabul edildi.

1 Ocak 2007 tarihinde AB'ye tam üye olacak Bulgaristan'ı Avrupa Parlamentosu'nda Bulgaristan Sosyalist Partisi'nden (BSP) 6, İkinci Simeon Ulusal Hareketi'nden (NDSV) 4, üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi'nden (HÖH) 3, Birleşik Demokratik Güçler'den (ODS) 2 ve Güçlü Bulgaristan için Demokratlar (DSB), Bulgaristan Halk Birliği (BNS) ile ATAKA'dan birer olmak üzere toplam 18 milletvekili temsil edecek.

Parlamentonun seçtiği Avrupa milletvekilleri Mayıs ayına kadar görev yapacaklar. Mayıs ayında Bulgaristan'da Avrupa Parlamentosu milletvekilliği için seçim düzenlenecek.

Haberin Devamı

Avrupa Parlamentosu'nda 1 Ocak 2007 tarihinden itibaren Bulgaristan'ın kontenjanı ile birlikte Türk kökenli milletvekillerinin sayısı 3 artacak.

Hak ve Özgürlükler Hareketi'nden Filiz Hüsmenova, Çetin Kazak ve Necmi Ali Avrupa Parlamentosu'nda milletvekili olarak Mayıs ayına kadar görev yapacaklar.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!