Bu kadın Fransa'yı karıştırdı

Güncelleme Tarihi:

Bu kadın Fransayı karıştırdı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2009 00:00

Fransa'da Müslüman bir kadının haşema ile kamuya açık bir havuzda yüzmesine izin verilmedi. Gerekçe olarak ise "hijyenik koşular" gösterildi.

Haberin Devamı

Avrupa'da laikliğe en fazla vurgu yapan ülke Fransa'da yasayla orta dereceli devlet okullarında türban, kippa ve büyük haç kolyeleriyle derslere girilmesi yasaklanmıştı. Kamu kuruluşlarında dini sembolleri yasaklayan Fransa'da bu defada "haşema" tartışması başladı. Haşema ile kamuya açık bir havuzda yüzmek isteyen Müslüman kadına izin verilmedi.       

Din değiştirerek Müslüman olan 35 yaşındaki Fransız Carole yaşadığı kasabada kamuya açık bir yüzme havuzunda haşemayla yüzmek istedi. Fransa'nın başkenti Paris'e yakın Emerainville kasabasında yaşayan Carole yüzmeye gitmeden önce havuz yönetimini arayarak haşema ile yüzüp yüzemeyeceğini sorduğunu belirtti. Havuz yönetiminin haşemayla yüzmenin kendileri için bir problem oluşturmayacağını belirtiğini ifade eden Müslümün kadın, "Kızlarımla birlikte haşema giyerek havuzda bir dönem yüzdük. Ancak bu yıl aniden yüzmeme izin verilmemeye başlandı. Sebebini sorduğumda ise "hijyenik koşulları" yerine getirmediğim belirtildi" dedi. 17 yaşında Müslümanlığı seçen 35 yaşındakı kadın ise haşemayla yüzmeye izin verilmemesinin gerçek nedeninin politik nedenler olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

SARKOZY: BURKA YASAKLANMALI

Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy bu yıl içinde yaptığı açıklamada, Fransa'da burka ve kara çarşafın yasaklanması gerektiğini belirtmişti. Sarkozy gerekçe olarak ise kadınların özgürlüğünün kısıtlanmasını göstermişti.


DÜNYADAN KISA KISA...

POLİS GÖZETİMİNDE İNTİHAR
Bunalıma giren bir kişi polis gözetiminde intihar edince ülkede yeni bir tartışma başladı. Belçika'nın Anvers kentinde cereyan eden bir intihar olayı, polisin “görev, bilinç, yetki ve işlev” düzeyini sorgulatıyor. Yapılan resmi bir açıklamaya göre, bu sabah saatlerinde bir kaza ihbarı alan polis olay yerine gitti. Polis memurları, olay yerinde, “karmaşık duygular yansıtan” 49 yaşındaki bir sürücü ile karşılaştıklarını bildirdiler. Sürücü, polislere, “yaşamda ilerleyemediğini ve intihar etmeyi düşündüğünü” söyledi.

CUMHURBAŞKANI KANSERLİ ÇOCUKLAR İÇİN BİSİKLET SÜRDÜ
Almanya Cumhurbaşkanı Horst Köhler, kanser hastası çocuklara bağış sağlamak amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Ümit Turu”nun (Tour der Hoffnung) bugünkü ilk etabına katılarak 20 kilometre boyunca bisiklet sürmeye başladı. Cumhurbaşkanı Köhler'in yaklaşık 240 bisikletliyle birlikte, toplam 41 kilometre olan ilk etabın 20 kilometresi boyunca bisiklet süreceği bildirildi.

Haberin Devamı

YARIM TONLUK TUNA BALIĞI
Kanada'da balıkçıların umdukları fiyatı bulamadığı için erken kapattıkları tuna avı sezonunda 544 kiloluk bir tuna balığı 25 bin Kanada Doları'na (34 bin 350 TL) satıldı. Kanada'nın Alberta eyaletine bağlı Calgary kentinde biri İtalyan, diğeri Japon iki lokanta sahibi, Prince Edward İsland eyaletinde ismi açıklanmayan bir avcının yakaladığı 544 kiloluk tuna balığını kilosu 46 dolara (63,2 TL) ortaklaşa satın aldı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!