Boris kabineye girecek mi?

Güncelleme Tarihi:

Boris kabineye girecek mi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2016 14:41

İngiltere Başbakanı David Cameron’ın önümüzdeki haftalarda kabinede yapmayı planladığı değişiklikler sırasında Londra Belediye Başkanı Boris Johnson’a önemli bir rol önereceği iddia edildi.

Haberin Devamı

İngiliz Daily Mail gazetesi, Muhafazakar Parti lideri Cameron’ın gelecek yıl yapılacak olan AB referandumunda Boris Johnson’ın hükümete karşı tavır almasından korktuğunu ve bu nedenle onu kabineye alarak hükümetle birlikte hareket etmeye zorlamayı planladığını yazdı.

Son genel seçimlerde yeniden milletvekili seçilerek parlamentoya giren Boris Johson, geçmişte verdiği röportajlarda Londra Belediye Başkanı olarak görevi Mayıs ayında sona ermeden önce kabinede önemli bir rol almayı kabul etmeyeceğini söylemişti. Ancak David Cameron’ın AB referandumu sırasında popüler milletvekili ve bakanların kendisine karşı çıkmasından korktuğunu belirten uzmanlar, Boris Johnson’ın hükümete girmesinin beklenenden çok daha yakın bir tarihte gerçekleşebileceğini düşünüyor. 

Haberin Devamı


David Cameron Avrupa Birliği ile yapılacak pazarlıkların başarıya ulaşması ve Birleşik Krallık’ın AB üyelik şartlarının yenilenmesi durumunda referandumda “Ülkenin AB üyesi olarak kalması yönünde kampanya yürüteceğini” söylüyor. 

Ancak Muhafazakar Partili bir çok isim yapılacak tüm pazarlıklara rağmen bu alanda Birleşik Krallık’ın çıkarlarını gözeten bir anlaşmaya varılamayacağını iddia ediyor ve referandumda birlikten çıkılması yönünde karar alınmasını sağlamak için kampanya yürütmek istiyor. 


Cameron’dan sonra Muhafazakar Parti’nin liderlik koltuğuna oturacağı tahmin edilen Boris Johnson bir çok kez AB üyeliği konusunda kesin bir karara varmadığını ve henüz referandum öncesinde hangi kampanyaya destek vereceğini bilmediğini söylemişti.

BAKMADAN GEÇME!