Bond Ankara’ya nihayet geliyor

Güncelleme Tarihi:

Bond Ankara’ya nihayet geliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2010 00:00

ABD Başkanı Obama, 5 aydır Senato’da onay bekleyen Ankara Büyükelçisi Frank Ricciardone’nin atamasını, Senato’nun tatilde olduğu sırada dün mola (recess) atamasıyla gerçekleştirdi.

Daha önce görevde bulunduğu yerlerde yaptıklarıyla James Bond’a benzetilen Ricciardone’nin gelecek hafta Ankara’da olması bekleniyor. Atama 31 Temmuz 2010’da James Jeffrey’nin görevinin sona ermesinden beri bekliyordu. Hürriyet, Ricciardone için mola ataması beklendiğini geçen hafta duyurmuştu.

Şimdilik 1 yıl

Normalde Senato bypass edildiği için tercih edilmeyen mola ataması sonucu Ricciardone, Ankara’da, bir sonraki Senato molasına kadar görev yapacak. Bu da bir yıl olacak. Ancak bu süre zarfında, Senato’dan onay alması da yine mümkün.

‘Enişte’ de Bakü’ye atandı

Obama, dün Ricciardone’nin dışında, Senato’da veto gördükleri için onaylanmayan diğer büyükelçi atamalarını da mola atamasıyla sonuçlandırdı. Böylece Ermeni diasporasının hedefi haline gelen Azerbaycan Büyükelçisi Matthew J. Bryza, Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi Norman L. Eisen ve Suriye Büyükelçisi Robert Stephen Ford’un da atamaları da tamamlanmış oldu. Bu atamalar arasında en büyük sürpriz, Demokrat Partililer tarafından engellendiği için Demokrat Partili Başkan Obama tarafından mola atamasına sokulmayacağı düşünülen Bryza’nın durumuydu. Bryza ve Türk araştırmacı Zeyno Baran çifti, atamanın artık gerçekleşmeyeceğini düşünerek, Temmuz’da doğan çocukları Maya için Washington’daki evlerinde çocuk odası dahi hazırlamışlardı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!