Bombalı kargo alarmı

Güncelleme Tarihi:

Bombalı kargo alarmı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2010 00:00

ABD, arkasında El Kaide’nin Yemen kanadı olduğu düşünülen bir paketli terör saldırısı karşısında alarma geçti. New York’a inen yolcu uçaklarına savaş jetleri eşlik ederken, Obama basın toplantısıyla tehdidi doğruladı.

Haberin Devamı

ABD Başkanı Barack Obama, dün akşam Beyaz Saray’da acil bir basın toplantısı düzenleyerek, Amerika’ya karşı şüpheli paketler yoluyla ciddi bir terör saldırısı düzenleneceği istihbaratı aldıklarını açıkladı. Yemen’deki El Kaide hücreleri Chicago’ya giden uluslararası kargo uçaklarına 2 adet patlayıcı paket yüklemişlerdi. Paketlerden biri UPS, diğeri FedEx kargo şirketlerine verilmişti. Bombaların hedefi sinagoglardı. İstihbaratın ardından Yemen’den kalkan uçaklarda uluslararası çapta arama başlatıldı. Newark ve Philadelphia’daki FedEx ve UPS kargo uçaklarında geniş çaplı bir tarama gerçekleştirildi. ABD savaş uçakları, Dubai’den kalkan ve New York’a gelen Emirates Havayolları uçağına JFK Havalimanı’na inmeden havada eşlik etti.
İki paket bulundu
ABD’de yapılan aramalarda herhangi bir patlayıcıya rastlanmadı. Daha sonra Chicago’ya gelen paketlerden birinin Londra yakınlarındaki East Midlands kargo terminalinde diğerinin Dubai Havalimanı’nda tespit edildiğini açıkladı. Beyaz Saray Sözcüsü Robert Gibbs, bombaların bulunması üzerine Newark ve Philadelphia’ya gelen uçuşlarda ek önlemler alındığını söyledi. ?

Haberin Devamı

Biri cep telefonlu diğeri printer

Amerikalı yetkililer, Dubai’de bulunan paketlerden birinin cep telefonlarından oluşan fünyeli ve zaman ayarlı olduğu tahmin edilen bir patlayıcı olduğunu söyledi. Londra yakınlarında ele geçirilen paketin ise kartuşunda siyah yerine beyaz bir toz bulunan printer olduğu belirtildi. Paketlerin patlayıcı olduğu  henüz kesinleşmedi. Öte yandan FBI sözcüsü iki paketin Chicago’daki dini mekânlara gönderildiğini açıkladı.
Yine o imam
Terör alarmı, Virgina’nın Fairfax bölgesinde bulunan Darül Hicre Mescidi’nde görev yapmış, Yemen kökenli Amerikalı İmam Enver Avlaki’yi gündeme getirdi. Hakkında Obama’nın emriyle görüldüğü yerde öldürülmesi kararı bulunan Avlaki, en son 2009’da Yemen’de görülmüş, sonra ortadan kaybolmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!