'Bölgedeki gerilimin nedeni İsrail'

Güncelleme Tarihi:

Bölgedeki gerilimin nedeni İsrail
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2022 07:00

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi’ne bağlı, bağımsız uluslararası soruşturma komisyonunun yayınladığı raporda, İsrail’in Doğu Kudüs dahil işgal altında bulunan Filistin topraklarındaki insan hakları ihlallerine yönelik eleştiriler yer aldı.

Haberin Devamı

Komisyonun yayımladığı 14 sayfalık raporda, “İsrail’in Filistin topraklarındaki işgalinin ve Filistin halkına karşı ayrımcılığı devam ettirmesinin” bölgedeki gerilim, istikrarsızlık ve çatışmanın temel nedeni olduğu belirtildi.

‘ŞİDDET SÜRÜYOR’

Raporda, İsrailli faillerin işlediği suçların cezasız kalmasının İsrail’in “Filistin topraklarındaki işgali sona erdirme niyetinde olmadığına” işaret ettiği vurgulanırken, Filistin halkının zorla yerinden edilmesine, yeni yasa dışı Yahudi yerleşim yerlerinin inşası ve genişletilmesine, Gazze ablukası ve Filistin halkına karşı şiddete devam edildiği tespitleri yer aldı. Komisyon Başkanı Navanethem Pillay de yaptığı açıklamada, Doğu Kudüs ve işgal altındaki topraklarda İsrail ihlallerinin sistematik olarak devam ettiğini vurguladı. İsrail Dışişleri Bakanlığı ise, raporun “taraflı” ve “İnsan Hakları Konseyinin İsrail’e karşı yürüttüğü cadı avının bir parçası olduğunu” iddia ederek, komisyon raporuna tepki gösterdi.

BAKMADAN GEÇME!