Boko Haram 97 kişiyi kaçırdı

Güncelleme Tarihi:

Boko Haram 97 kişiyi kaçırdı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2014 20:45

Nijerya'daki kanlı eylemleriyle adından sık sık söz ettiren Boko Haram militanlarının, ülkenin Borno eyaletindeki bir köye düzenledikleri baskında en az 6 kişiyi öldürdüğü, 97 kişiyi kaçırdığı bildirildi.

Haberin Devamı

Doron Baga köyünde 10 Ağustos'ta sabahın erken saatlerinde meydana gelen olay, köyden kaçarak Borno eyaletinin başkenti Maiduguri'ye gelen Halime Elhac adlı kadın tarafından bugün basın mensuplarına duyuruldu.

"Evlerimize ateş ediyorlardı. Köyün erkeklerini alıp götürmeye başladıklarında her yerde panik vardı" diyen Elhac, militanların erkek ve erkek çocuklarından oluşan 97 kişiyi kaçtıklarını belirtti. Elhac baskın sırasında ailesinden 6 kişinin hayatını kaybettiğini sözlerine ekledi.

AA muhabirine bilgi veren bir güvenlik yetkilisi, ordunun 10 Ağustos'ta Doron Baga köyüne düzenlenen saldırıdan haberdar olduğunu söyledi. Yetkili, "Ancak militanların köydekileri kaçırdığına ilişkin bir bilgi almadık" dedi.

Saldırının meydana geldiği bölgede Boko Haram militanlarıca geçen yıl mayıs ve ağustos aylarında düzenlenen saldırılarda 300'den fazla kişi hayatını kaybetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!