Boeing 737-800’ler için ’acil’ kodlu uyarı

Güncelleme Tarihi:

Boeing 737-800’ler için ’acil’ kodlu uyarı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2007 00:00

Japonya’da yanan Çin Havayolları’na ait Boeing 737-800 tipi uçağın, imalattan kaynaklanan bir sorun nedeniyle yandığı ortaya çıkınca Amerikan Sivil Havacılık Otoritesi (FAA) alarma geçti. Türk Hava Yolları(THY) filosundaki Boeing 737-800 tipi uçakları hangara çekip incelemeye aldı.

Haberin Devamı

Gönderilen acil kodlu yazıyla, tüm dünyada bu tip uçakları kullanan şirketlerden uçaklarını kontrol etmesi istendi. Filosunda 41 adet Boeing 737-800 tipi uçak bulunduran Türk Hava Yolları (THY) da uçaklarını benzer bir sorun olup olmadığı yönünde incelemeye aldı. Konuyla ilgili açıklama yapan THY Basın Müşaviri Ali Genç, "Şimdiye kadar uçakların yarıdan fazlasını kontrol ettik. Herhangi bir sorun tespit etmedik. Tüm uçaklarımızla ilgili kontrolü kısa bir süre içerisinde tamamlayacağız. Bu tip yazılar ilgili kuruluşlardan yaşanan sorunlar sonrası yılda 8-10 kez gelir ve yeni sorunların yaşanmaması için kontroller yapılır" dedi. Özel havayolu şirketlerinden Pegasus Havayolları’nda 10 adet, SunExpress’te 9 adet ve SKY Havayolları’nda da 1 adet Boeing 737-800 tipi uçak bulunuyor. Bu uçaklar da kontrole alındı.

PİSTE İNDİ VE PATLADI

Tayvan'ın en büyük havayolu şirketi Çin Havayolları'na ait bir uçak, geçen 20 Ağustos'ta Japonya'nın Okinava Adası'na indikten sonra alev almış, patlamaya saniyeler kala tahliye edilen 165 kişi ölümden dönmüştü.

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!