BM şiddetle kınadı

Güncelleme Tarihi:

BM şiddetle kınadı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2007 09:53

BM Güvenlik Konseyi, olağanüstü toplandı, Butto'ya yapılan suikastı şiddetle kınadı.

Haberin Devamı

BM Güvenlik Konseyi bugün Butto suikastinin ardından acil olaraktoplandı.  Toplantıya BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun da katıldı.

BM Güvenlik Konseyi dönem başkanı İtalya'nın BM Daimi Temsilcisi  BüyükelçiMarcello Spatafora toplantıda yaptığı  açıklamada, Konsey'in Benazir Butto'ya yapılan suikasti  şiddetle kınayan bir başkanlık bildirisi kabulettiğini  bildirdi.

Spatafora tarafından okunan açıklamada, Güvenlik Konseyi, Butto'yu  saygıyla andığını, Butto ailesine, Pakistan halkına ve hükümetine  başsağlığı dilediğini belirtti.

Konsey, açıklamasında tüm Pakistanlılara itidal çağrısında bulunarakülkede  istikrarın korunmasına yardımcı olmalarını istedi. Konsey, bu terörsaldırısını  gerçekleştiren, planlayan ve finanse edenlerin adalete teslimedilmesi  gerektiğini belirterek, bu çerçevede tüm BM ülkeleriniuluslararası  hukuk kuralları ve ilgili Konsey kararları gereğincePakistanlı  yetkililerle aktif şekilde işbirliği yapmaya davet etti.

Haberin Devamı

Konsey, tüm terör saldırılarının uluslararası barış ve güvenliğe karşı enbüyük  tehdit olduğunu vurgulayarak, BM Şartı'ndan kaynaklanansorumlulukları  doğrultusunda her türlü terörizmle mücadele etmekte kararlıolduğunu  belirtti.

BM GENEL SEKRETERİ BAN:“KONSEY AÇIKLAMASI SON DERECE YERİNDE OLDU”
       
BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun,Güvenlik  Konseyi'nin Pakistan muhalefet lideri ve eski başbakanlardanBenazir  Butto'ya yapılan suikastı şiddetle kınayan başkanlık bildirisinikabul  etmesinin son derece yerinde olduğunu söyledi.

Genel Sekreter Ban, Benazir Butto'nun suikastını şiddetle kınayanbir  açıklama yaptıktan sonra Güvenlik Konseyi'nin konuyla ilgili acil toplantısına  da katıldı.

Ban, Benazir Butto'nun suikastından “şoke olduğunu ve büyük üzüntü”duyduğunu  belirterek bu terör saldırısını şiddetle kınadığını yineledi.Açıklamasında  başsağlığı dileklerini tekrarlayan Ban şöyle konuştu: “Pakistan hükümeti yetkililerini bu suçu işleyenleri adalete teslimetmeye  ve ülkenin bu çok zor zamanında tüm Pakistanlılar'ı ulusal birlikve  barış için itidal içinde olmaya çağırıyorum. Pakistan halkına vehükümetine  bu zor dönemlerinde en iyi dileklerimi sunuyorum.”

Haberin Devamı

Konsey'in dönem başkanı İtalya'nın BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi MarcelloSpatafora  da gazetecilere yaptığı kısa açıklamada, Konsey'in suikasta kısasüre  içinde ve güçlü bir şekilde yanıt vermesinin son derece önemliolduğunu  vurguladı.

İtalyan Büyükelçi Spatafora, Konsey'in Benazir Butto'yu saygıyla  andığını, suikastı şiddetle kınadığını belirterek Pakistanlılar'a itidal  çağrısında bulunduklarını vurguladı.

“PAKİSTAN'IN KENDİSİ TERÖR KURBANI”
       
Pakistan'ın BM Daimi TemsilciYardımcısı  Faruk Amil, Pakistan'ın kendisinin halen terör kurbanı bir ülke olduğunu  söyledi.
Amil, Pakistan'ın “şokta olduğunu” ve Benazir Butto'ya düzenlenen  suikastın Pakistan halkı için büyük bir trajedi olduğunu vurguladı.
Ülkede 3 günlük ulusal yas ilan edildiğini anımsatan Amil, Pakistan  halkı vehükümetinin hep birlikte suikastı kınadığını ve  Pakistan'ın kendisininhalen terör kurbanı bir ülke olduğunu  ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!