BM Genel Sekreteri uyardı: Küresel ısınma değil küresel kaynama

Güncelleme Tarihi:

BM Genel Sekreteri uyardı: Küresel ısınma değil küresel kaynama
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2023 07:00

İklim krizinde kötüye gidişin hızlandığına dikkat çeken Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, küresel ısınma değil, “küresel kaynama” yaşandığını söyledi.

Haberin Devamı

Guterres’in çıkışı, bilim insanlarının bu temmuz ayı için “küresel olarak kaydedilen en sıcak ay” saptamasını yapmasını izledi. Dünya Meteoroloji Örgütü ile Avrupa Birliği’nin iklim ajansı Copernicus, küresel sıcaklık artışının tutulması hedeflenen üst sınır olan 1.5 derecenin temmuz ayında 16 gün boyunca kırıldığını açıkladı.

‘BU SADECE BAŞLANGIÇ’

Bu ay Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya’da alışılmadık derecede sıcak geçerken sadece dün 128 milyon Amerikalı için “aşırı sıcak” uyarısı yapıldı. Copernicus Direktörü Carlo Buontempo, “Bir anda buzul çağı yaşanmaya başlamazsa, tarihin en sıcak ayı bu temmuz olmuş olacak” dedi. İklim gelişmelerine dair New York’ta değerlendirmede bulunan BM Genel Sekreteri Guterres, “İklim değişikliği burada ve korkunç. Ve bu sadece bir başlangıç. Küresel ısınma çağı sona erdi; küresel kaynama çağı geldi” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!