Blinken üçüncü kez İsrail’de: ‘İnsani felaket sürerse ortak bulamazsınız’

Güncelleme Tarihi:

Blinken üçüncü kez İsrail’de: ‘İnsani felaket sürerse ortak bulamazsınız’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2023 07:00

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, dün savaşın başlamasından bu yana üçüncü defa İsrail ziyareti gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Tel Aviv’de İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile bir araya gelen Blinken, daha sonra İsrail’in savaş kabinesi ile de görüşme gerçekleştirdi.

‘HAK DEĞİL SORUMLULUK’

 Isaac Herzog ile görüşmesinden sonra düzenlenen ortak basın açıklamasında Blinken şöyle konuştu: “İsrail’in kendini savunma hakkına desteğimiz sürüyor. Bu İsrail’in yalnızca hakkı değil, 7 Ekim’in tekrar yaşanmaması için kendini savunmak adına mümkün olan her şeyi yapma zorunluluğudur. İsrail’in bunu nasıl yaptığı önemli ve özellikle Hamas’ın yarattığı çapraz ateşte kalan sivillerin korunması konusunda her şeyin yapılması gerekiyor.”

İNSANİ MOLA GÖRÜŞÜLDÜ

Daha sonra Tel Aviv’de tek başına gazetecilerin karşısına geçen Blinken, Netanyahu ile görüşmesinde “insani ara” verilmesini gündeme getirdiklerini belirtti. Blinken, “Filistinli siviller insani felaket tarafından tüketilirlerse ve içinde bulundukları zor duruma karşı bir kayıtsızlık algısı ile yabancılaştırılırlarsa, ortada barış için bir ortak olmayacaktır” diyerek, Gazze için insani yardımların savaş sonrası için de önemli olduğunu vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!