Blair'e imza gününde yumurtalı protesto

Güncelleme Tarihi:

Blaire imza gününde yumurtalı protesto
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2010 14:07

Bu hafta başında İngiltere’de piyasaya çıkan hatıra kitabı “A Journey”in imza günü için gittiği İrlanda’nın başkenti Dublin’e giden Tony Blair protesto edildi.

Haberin Devamı

BLAIR'E İMZA GÜNÜNDE HEM YUMURTALI PROTESTO HEM İLGİ SELİ

 

İmza gününün yapılacağı yerin önünde bir araya gelen 200’den fazla gösterici Blair’in konvoyuna pet şişe fırlattı. Televizyon kanalları göstericilerin Blair’e ayrıca yumurta ve ayakkabı da fırlattığını bildirdi. Ancak göstericilerin attıklarının eski Başbakan’a isabet etmediği ifade edildi.

 

Blair imza gününün yapılacağı mekana doğru ilerlerken protestocular güvenlik bariyerini aşıp yanına yaklaşmaya çalıştı ancak polis tarafından engellendi.

 

Aralarında İngiltere’nin Irak Savaşı’ndaki rolünü eleştiren savaş karşıtı aktivistler ve Filistin yanlıları da bulunan göstericilerin “Blair yalan söyledi, milyonlar öldü”, “Blair’i soykırım suçuyla hapse atın” gibi pankartlar taşıdığı ve sloganlar attığı dikkat çekti.

 

Haberin Devamı

İLGİ DE BÜYÜKTÜ

Kitapçının bulunduğu Dublin’in ana caddelerinden O’Connell Caddesi’nin bir kısmı kapatıldı ve kitapçıya doğru giden geçişler kontrol altına alındı.

 

Bardaktan boşanırcasına yağmura rağmen kitapçının arka kapısında onlarca insan kuyruk oldu.

 

Blair, kitabı piyasaya çıktıktan sonra dün katıldığı televizyon programında İngiltere’nin 2003’teki Irak Savaşı’na ABD’yle birlikte katılmasına tepki gösteren savaş karşıtlarının eleştirilerini elinin tersiyle bir kenara itti.

 

Blair, “Siyasette öğrendiğiniz ilk şey en çok bağıranın dinlenmeyi en çok hak eden olmadığıdır. Sesinin yüksekliğine bakmadan, herkese eşit söz hakkı vermeliyiz” dedi.

 

HEM TEPKİ VAR HEM SAYGI

Irak savaşındaki tartışmalı rolüne karşın Blair’e İrlanda’da Kuzey İrlanda barış sürecindeki rolü dolayısıyla büyük saygı gösteriliyor.

 

Haberin Devamı

Blair ve dönemin İrlanda Başbakanı Bertie Ahern arasında düzenlenen müzakerelerle 1997’de İyi Cuma Barış Anlaşması’nı imzalamıştı.

 

Blair önümüzdeki hafta Londra’da da bir imza dünü düzenleyecek. Savaş karşıtlarının bu imza günü de hedef alması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!