Blair iltica yasalarını değiştiriyor

Güncelleme Tarihi:

Blair iltica yasalarını değiştiriyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2001 00:00


İngiltere Başbakanı Tony Blair, seçimlerle ilgili kararını açıklamasının beklendiği bugünlerde, iltica yasalarının tümünü değiştireceklerini bildirdi.

The Times gazetesine yaptığı açıklamalarda, son yıllarda iltica yasalarındaki boşluklar ve sosyal yardımları nedeniyle ''Avrupa'nın yumuşak karnı'' olarak tanımlanan İngiltere'nin değişmesi gerektiğini belirten Blair, ülkelerindeki tehlikelerden kaçan gerçek mültecilere kucak açmaya devam edeceklerini, ancak sistemi suiistimal eden sahte iltica talepleri konusunda amansız olacaklarını kaydetti.

Muhafazakar Parti'nin bu konuda yaptığı baskıları olumlu şekilde yanıtlayan Blair, ülkesinde 50 yıldan beri uygulanmakta olan iltica yasalarının seçimden sonra mutlaka değiştirileceğine dikkat çekerken, özellikle iltica başvurularının İngiltere dışından yapılmasının inandırıcı olması açısından büyük önem taşıdığına işaret etti.

Blair, Avrupa'nın iltica yoluyla gerçekleşen göçü eşit paylaşması ve 1951 yılında BM'nin konuyla ilgili olarak yayınladığı sözleşmede de bir reform yapılması gerektiğini kaydetti.

İngiltere Başbakanı, böylece iltica başvurularının daha hızlı şekilde ele alınarak sonuçlandırılması ve inandırıcı olmayan başvuruların sahiplerinin bir an önce sınırdışı edilmesinin mümkün olabileceğine işaret etti.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!