Bizi kendi halimize bırakın

Güncelleme Tarihi:

Bizi kendi halimize bırakın
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 1999 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Bülent Ecevit Batı dünyasına mesaj gönderdi:

Yunanistan ile bizi kendi halimize bırakın. Aramızdaki sorunları çözeriz.

Dinsel ayrımcılık ve ırkçılık Türkiye'nin AB'ye girmesine engeldir. Batı Avrupa ırkçıdır.

AB'nin Türkiye'ye kapısını kapatması eğitici olmuştur. Türkiye için dünyanın Avrupa'dan ibaret olmadığı bilincine varılmıştır.

Kıbrıs, diplomatik anlamda tanınmıyor ama, diplomaları tüm dünyada kabul ediliyor.

BAŞBAKAN Bülent Ecevit, Türk-Yunan sorununun çözümü için Batı'yı iki ülkeyi bir süre kendi haline bırakmaya davet etti. Batı Avrupa'yı ırkçı ilan eden Ecevit, Türkiye'nin AB üyeliği önündeki engelleri de dinsel ayrımcılık ve ırkçılık olarak açıkladı. Ecevit, KKTC'nin bağımsız devlet olarak kabul edilmemesini eleştirirken de ‘Kıbrıs, diplomatik anlamda tanınmıyor ama, diplomaları tüm dünyada kabul ediliyor. Dünya bu çelişkiden kendini kurtarmalı’ dedi.

Ecevit, dün Başkent Üniversitesi'nin açılış ve diploma töreninde dünyaya önemli siyasi mesajlar gönderdi. Ecevit'in mesajları özetle şöyle:

Yunanistan ile aramızda yeniden bir diyalog başlaması çok sevindirici. Bu diyalog umarım devam eder. Ege sorunu da umarım bu diyalogla çözülür. Yeter ki Yunanistan Türkiye'ye karşı sırtını AB'ye dayamasın. Batılı dostlarımdan dileğim şu: Türkiye'nin Yunanistan üzerinde hiçbir toprak emeli olmadığı belli. Bizi bir süre kendi halimize bıraksınlar biz aramızdaki bütün sorunları çözeriz.

KKTC'de diplomaları tüm dünyada tanınan 6 üniversite var. KKTC diplomatik anlamda tanınmıyor ama diplomaları tanınıyor. Dünya bu çelişkiden kendini kurtarmalıdır. Kıbrıs'ta bağımsız bir devlet vardır. Bu devletin güvencesi Türkiye Cumhuriyeti'dir. Kıbrıs da Türkiye Cumhuriyeti'nin güvencesidir.

AB'ye tam üyelik Türk ulusunun uluslararası anlaşmalardan, tarihten gelen hakkıdır. Bu haktan bizi hiçbir kuruluş mahrum edemez. Bizi Avrupa'dan saymasalar da biz Avrupalıyız. AB'nin Türkiye'ye kapısını kapatması bizim için eğitici etken olmuştur. Türkiye için dünyanın Avrupa'dan ibaret olmadığı bilincine varılmıştır. Üyeliğimizin önündeki Avrupa engelinin psikolojik nedenleri olduğuna inanıyorum. Bunlardan biri dinsel ayrımcılık, diğeri ırkçılıktır. Türk halkının gönlünde ve bilincinde ırk ayrımı kavramı yoktur ama Batı Avrupa ırkçıdır.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!