Bizi en iyi Türkiye anlıyor

Güncelleme Tarihi:

Bizi en iyi Türkiye anlıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2001 02:20

ABD Başkanı Bush, Başbakan Ecevit'e teşekkür mesajı göndererek, terörizmle mücadelede Türkiye'nin ABD'yi en iyi anlayan ülkelerden birisi olduğunu ifade etti. Bush, ‘‘Terörizm konusunda büyük tecrübeye sahip Türkiye'nin bize destek vermesi son derece önemli’’ dedi.

ABD Başkanı George W. Bush, 11 Eylül saldırılarının ardından uluslararası terörizmle mücadelede Washington yönetimine destek veren Ankara'ya saldırıdan bu yana üçüncü kez teşekkür mesajı gönderdi.

Bush'un ‘‘Bizi en iyi Türkiye anlıyor’’ mesajını içeren son mektubu dün Başbakan Bülent Ecevit'e ulaştı. Bush 11 Eylül saldırılarından sonra kendisine başsağlığı mesajı gönderen Ecevit'e yanıt verdi.

Bush mektubunda, uluslararası terörizmle mücadelede Türkiye'nin başından beri ABD'ye verdiği desteğin önemine dikkat çekerek, ‘‘Terörizmle yıllardan beri mücadele eden ve bu konuda büyük tecrübeye sahip Türkiye'nin bize destek vermesi son derece önemli’’ dedi.

Terörizmle mücadelede Türkiye'nin ABD'yi en iyi anlayan ülkelerden birisi olduğunu dile getiren Başkan Bush, yönetiminin ve ABD halkının Türkiye'nin bu desteğini hiçbir zaman unutmayacağını da belirtti.

GERÇEK BİR DOST

Başkan Bush'un Türkiye'ye ilk teşekkür mesajı Washington Büyükelçiliği'ne atanan Faruk Loğoğlu'nun güven mektubunu sunması sırasında iletilmişti. Bush bu kabulde, ‘‘Türkiye acılı günlerimizde gerçek bir dost olduğunu gösterdi’’ diyerek Ankara'ya bir kez daha teşekkür etmişti. Güven mektubunu kabul sırasında Amerika'nın terörizmle mücadelede her zaman Türkiye'nin yanında olduğunu hatırlatarak, ‘‘Şimdi de Türk halkı bizim derin acımızda bize gerçek dostluk ve dayanışmasını sundu’’ diye konuşmuştu.

ABD Başkanı, Türkiye'ye yönelik ikinci mesajını 10 Kasım tarihinde Türk-Amerikan Dernekleri Asamblesi'nin 22'nci yıllık konferansına gönderdiği mesajda verdi. Bush bu mesajında Türkiye'nin güvenilir dost ve NATO'nun tek Müslüman üyesi olarak askeri ve diplomatik desteğinin ABD'nin İslam'a karşı değil kötüye karşı savaştığını gösterdiğini de vurgulamıştı.

Bush terörizme karşı uluslararası koalisyon fikrini Atatürk'ten aldıklarını da bu mesajında ifade ederek Müslüman ülkelerin Atatürk'ü ve laik Türkiye'yi örnek almaları gerektiğini söylemişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!