Bir yandan Trump bir yandan Bernie

Güncelleme Tarihi:

Bir yandan Trump bir yandan Bernie
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2016 21:24

ABD siyaseti, New Hampshire eyaletinde düzenlenen önseçimlerde sıra dışı bir gece yaşadı. Donald Trump, skandal yaratan çıkışlarına rağmen Cumhuriyetçi Parti’deki yarışı ezici bir farkla kazandı. Demokratlarda ise Bernie Sanders, Hillary Clinton’a fark attı.

Haberin Devamı

ABD’de 8 Kasım’daki başkanlık seçimleri öncesi New Hampshire eyaletinde düzenlenen, kötü hava koşullarına rağmen rekor katılımın görüldüğü önseçimlerde, Demokrat Parti’de Bernie Sanders, Cumhuriyetçi Parti’de ise Donald Trump galip geldi.

Hillary umduğunu bulamadı:

Demokrat Parti’deki önceki günkü seçimin en önemli sonucu, üç yıldır bu kampanya için hazırlanan Hillary Clinton’ın hâlâ seçmende heyecan yaratacak bir mesaj bulamadığının artık tescil olmasıydı. Sanders, yüzde 59.9 oy alırken, Clinton yüzde 38.8’de kaldı. İlk kadın başkan olmak isterken 40 yaş altı kadınları bile Sanders’a kaptıran, gençlerin desteğini bir türlü kazanamayan Hillary’nin başarısızlığı, Demokrat Parti yönetimi için panik sebebi oldu. Sanders yaptığı konuşmada, “zaferinin, insanların gerçek bir değişim istediğini gösterdiğini” söyledi.

Haberin Devamı

Trump’ın yükselişi tescillendi:

Cumhuriyetçi Parti’deki yarışta New Hampsire’ın en önemli sonucu ise geçen haziran adaylığını açıkladığından beri sekiz aydır anketlerde hep önde gözüken Donald Trump fenomeni ilk kez resmiyet kazandı. Trump yüzde 35.19 oy alırken, Ohio Valisi John Kasich yüzde 15.8 ile ikinciliği elde etti. Iowa’da yapılan ön seçimlerde birinci çıkan Ted Cruz ise yüzde 11.6’da kaldı. New Hampshire eyaletinin en büyük kenti Manchester’ın tarihi lokantası Red Arrow’un garsonu, Trump’a oy verdiğini, Trump’ın yasadışı göçmenlere karşı Meksika sınırına duvar örme projesini, yabancı Müslümanlara geçici olarak ülkeye giriş yasağı getirme fikrini desteklediğini söylerken “Size anlaması zor geliyor olabilir. Bu eyalet hem Bernie Sanders gibi bir sosyalisti hem de Donald Trump gibi bir milyoneri destekledi. Niye mi? Cevabı çok basit. Öfkeden” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!