Bir Türk rehine kurtarıldı

Güncelleme Tarihi:

Bir Türk rehine kurtarıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2004 02:01

Irak’ın Samarra kentinde ABD’nin isyancılara yönelik başlattığı operasyonda bir Türk rehinenin kurtarıldığı açıklandı.

ABD ordusunun Samarra’da isyancıları temizlemek için dün sabah başlattığı büyük operasyon sırasında bir Türk rehine kurtarıldı.

Bağdat’ın 125 km kuzeyindeki Samarra’da operasyon yapan Amerikan 1. Piyade Tümeni askerleri, bir inşaat şirketinde çalışan ‘Yahlin Kaya’ adlı Türk rehineyi, teröristlerin elinden kurtardıklarını açıkladılar. AP ajansına bilgi veren 1. Piyade Tümeni sözcüsü Binbaşı Neal E. Obrien, Kaya’nın kentin dışındaki bir tıp merkezine götürüldüğünü söylerken sağlık durumu hakkında bilgi vermedi. Binbaşı, Türk vatandaşı Kaya’nın Samarra’daki ‘77 İnşaat Şirketi’nde çalıştığını söyledi. AFP ajansına açıklama yapan Amerikan subayı Robert Powell ise, Kaya’nın, koalisyon güçlerine ait bir üsse götürüldüğünü belirtti.

Irak’taki direnişin kalelerinden biri olan Samarra’da Amerikan ve Irak güçlerinin ortaklaşa düzenlediği operasyon sırasında çıkan çatışmalarda 100 kişinin öldüğü, 180 kişinin de yaralandığı bildirildi. Bir askeri sözcü ise 94 direnişçinin öldürüldüğünü 3 Amerikan askerinin yaralandığını açıkladı. Dün sabah şafak sökmeden başlayan operasyona Amerikalı ve Iraklı toplam 5 bin asker katılıyor.

Direnişçi gösterisi

ABD ordusu Sünnilerin yoğun olduğu Samarra’yı ele geçirmeye çalışırken Şii lider Mukteda el-Sadr taraftarları da Bağdat’ın Sadr Şehri semtinde gösteri yaptılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!