"Bir İsrailli kayıp" iddiası

Güncelleme Tarihi:

Bir İsrailli kayıp iddiası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2015 23:05

İsrail basınında çıkan haberlerde, Filistin'in El Halil kenti yakınlarında bir İsraillinin kaybolduğu iddia edildi.

Haberin Devamı

Jerusalem Post gazetesinin haberine göre, yerel saatle 04:15'te polisi arayan bir İsraillinin, El Halil yakınlarında arabalarının tekerinin patlaması üzerine tamir malzemeleri bulmaya giden arkadaşının henüz dönmediğini bildirdiği ifade edildi.

İhbarın ardından çok sayıda İsrail askeri ve polisinin arama faaliyeti başlattığı belirtildi.

İsrail ordusu, El Halil kentinin yakınlarında kayıp İsrail yerleşimcisi bulmak için geniş bir arama operasyonu başlattı.

İsrail Polis Sözcüsü Micky Rosenberg, bir İsrailli yerleşimcinin El Halil kentinin yakınlarında arabasının tekerleğinin patlaması üzerine tamir malzemeleri bulmaya gittiğini ancak daha sonra kaybolduğunu belirtti.

Rosenberg, yerleşimcinin kayıp haberinin ardından arama operasyonu başlatıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Olayla ilgili yazılı açıklama yapan Rosenberg, arama çalışmalarına ordu ve güvenlik güçlerinin yanı sıra ekstra güçlerin de katıldığını ifade etti.

Aramaların gerçekleştiği bölge, geçen yıl Haziran ayında üç İsrailli yerleşimcinin kaybolduğu ve sonrasında ölü bulunduğu Beyit Anun bölgesi.

İsrail yönetimi 12 Haziran'da, Batı Şeria'daki Gush Etzion yerleşim biriminde kaybolan üç Yahudi yerleşimci gencin kaçırıldığını iddia etmiş, bundan Filistin yönetimini sorumlu tutmuştu.

Bu kişilerin bulunması için İsrail Parlamentosu orduya operasyon yapma dahil, geniş yetkiler vermişti.

12 Haziran'da Batı Şeria'da kaybolan üç Yahudi yerleşimcinin ise 18 gün sonra cesetleri bulunmuştu.

Bu olayın ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü.

İsrail olayların ardından Gazze'den atılan roketleri gerekçe göstererek 7 Temmuz'da havadan, 17 Temmuz'da da karadan saldırıya geçmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!