Bir dahaki sefere Iverson

Güncelleme Tarihi:

Bir dahaki sefere Iverson
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2010 00:00

Geçen yıl Türkiye’de kamu diplomasisini başlatan Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Namık Tan, projenin sosyal medya ayağı olarak Twitter diplomasisine geçti. Büyükelçilik; web sayfası, Facebook ve Twitter’la üçlü bir sanal iletişim modeli başlattı. Büyükelçi Tan, annesinin Öğretmenler Günü’nü de Twitter’dan tebrik etti.

Haberin Devamı

“Güzel anneciğim!.. Sevgili öğretmenim!.. Öğretmenler Günün kutlu olsun!.. Oğlun ve taleben, Namık Tan.”

“Despite Allen Iverson, Beşiktaş was helpless to stop Fenerbahçe. Next time Allen!” Allen Iverson’a rağmen Beşiktaş Fenerbahçe’yi durdurmada çaresizdi. Bir dahaki sefere Allen!.. 

Bu cümleler, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Namık Tan’a ait. Tan’ın Twitter hesabından yolladığı mesajlardan alıntılar.

Tan’ın kendi adıyla geçen ay başlattığı Twitter hesabı, Elçiliğin oluşturduğu üçlü sanal iletişim modelinin bir ayağı. Kurumun iletişimde sosyal medyayı daha verimli kullanma çabasının bir sonucu.

Önce, www.turkishembassy.org adresli, elçiliğin web sitesi var. Burası Sefaret’in resmi yüzünü oluşturuyor. Duyurular, açıklamalar, konsolosluk işlemleri yürütülüyor. İkinci olarak Facebook’taki grup geliyor. Web sitesi ne kadar lacivertse, burası o kadar havai mavi. Caz konserleri, Öğretmenler Günü videoları, New York’taki taksi ihalesine katılan Türkler... Üçüncü ve son olarak ise karşınıza Elçiliğin en hayatın içinden hali çıkıyor. Büyükelçilik’ten herkesin katkı sağlamaya çalıştığı Namık Tan’ın www.twitter.com/namiktan adresli Twitter adresi.

Tan’ın talimatıyla bugün Washington Büyükelçiliği’ndeki bütün diplomatlar bir tweet önerisi düşünmek zorunda. Adres Tan’ın. Diyelim Türklerin basket maçı oluyor. Elçilik görevlileri Tan’la birlikte maçı seyrediyor. Sonra da kendi aralarında nasıl şakalaşıyorlarsa, Tan onu Twitter’a yazıyor: Bir dahaki sefere Allen Iverson.

Haberin Devamı

14 Şubat sürprizi hazırlıyor

SABUN KASASI

Diplomaside git gide yaygınlaşan bu Twitter kullanımı, hafta başında Foreign Policy Dergisi’ne de konu oldu. Yazıda, Tan’dan da bahsedildi ve Tan’ın Twitter hesabını bir “soap box” gibi kullandığı yazıldı. Yıllar önce insan hakları savunucusu Harvey Milk’in üzerine çıkıp insanlara seslenmek için sokak kürsüsü olarak yararlandığı meşhur sabun kasası gibi...

POLİTİKA YOK

İçerik konusunda ise Tan çok net. Bundan böyle hesabı daha sık kullanacağını ve yazdığı tweet’lerde politik konuları ikinci planda tutacağını söyledi. Bu arada bir de eşi Fügen Hanım’a sürprizi var. Ancak o da 14 Şubat Sevgililer Günü’ne...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!