Bilinmeyen İnka kenti bulundu

Güncelleme Tarihi:

Bilinmeyen İnka kenti bulundu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 1997 00:00

Haberin Devamı

Belgesel çekmeye Peru'ya giden bilim adamları altın külçeleriyle dolu bilinmeyen bir İnka kenti keşfetti. Film ekibi Steven Spielberg’in ünlü film kahramanı ‘İndiana Jones’a taş çıkartacak bir macera yaşadı. Bir arkadaşları sulara kapılıp öldü. Diğerleri balta girmemiş ormanlarda kaybolup bir ay yaşam savaşı verdi. Sonunda bulunan ‘kayıp şehir’ bütün acıları unutturdu.

Belgesel film çekmek için Peru'ya, Amazon ormanlarına girerek kaybolan ekibin başına gelenler, ünlü Amerikalı yönetmen Steven Spielberg'in yönettiği, başrolünü Harrison Ford'un oynadığı ‘İndiana Jones’ filmlerine taş çıkarttı. Balta girmemiş yağmur ormanlarında kaybolan dört kişilik ekibin bir üyesi, Abieso Nehri'nin sularına kapılarak öldü. Ancak sonunda, umutsuzca ormanda çıkış arayan ekibin talih yüzüne güldü; altın külçeleriyle dolu kayıp bir İnka kenti buldular. Ekip, tam bir ay sonra kurtarıldı.

Bitkin bir halde bulunan ekibin Belçikalı kuşbilimcisi Jean de Coninck, başlarından geçenleri şöyle anlattı:

‘1965 ylında, Amerikalı kâşif Gene Savoy tarafından bulunan İnka kenti Grand Pajaten ile ilgili olarak, Peru TV’si için belgesel çekmek üzere, bilim adamlarının da bulunduğu kalabalık bir kafileyle, başkent Lima'nnın 600 kilometre kuzeyindeki ormanlık bölgeye doğru yola çıktık. Bölgeye vardığımızda, İnka kendi Gran Pajaten'de çekim çalışmalarının yapıldığı sırada, biz, yağmur ormanlarının eldeğmemiş köşelerini araştırmak amacıyla, 4 kişilik bir ekip oluşturarak, ormana daldık. Bir süre sonra kaybolduğumuzu farkettik ve çıkış aramak üzere yolumuza devam ettik. Abieso Nehri'ni geçerken, kaza sonucu arkadaşımız Marcial Huaman'ı yitirdik. Bir süre sonra, tesadüfen bazı kalıntılar bulduk. Araştırmamızı sürdürünce, kayıp bir İnka kentinin ortasında olduğumuzu anladık. Kent ve çevresinde, çok sayıda külçe altın bulduk. Duyduğumuz heyecan bize güç verdi. Kent kalıntıları, Gran Pajaten'den çok daha iyi durumda. Kentin yerini tam olarak belirledik.

Kaybolduktan kısa bir süre sonra, yiyeceğimiz tükendi. Ölmemek için, kelebek yemeye başladık. Kelebeklerin çiçek poleni lezzetinde olması bizi şaşırttı. Bir keresinde, küçük bir yılanı yutmakta olan üç metrelik bir yılanı öldürüp yemek zorunda kaldık. Ormanda, böceklerle ve bataklıklarla da mücadele ediyorduk. Tam umudumuz bittiği anda kurtulduk. Doğrusu hayata kalmamız mucize...'

Gurup, kaybolduktan tam bir ay sonra aç-susuz ve bitkin bir halde kurtarma ekipleri tarafından, tesadüfen bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!