Biden’ı niye Paskalya tavşanı yönlendiriyor

Güncelleme Tarihi:

Biden’ı niye Paskalya tavşanı yönlendiriyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2022 07:00

Beyaz Saray’da önceki gün Paskalya yortusu nedeniyle yapılan geleneksel yumurta yuvarlama etkiliğinde tavşan kılığına giren bir kişinin ABD Başkanı Joe Biden’a müdahale etmesi, yön vermesi tartışma konusu oldu.

Haberin Devamı

Geçen hafta havayla el sıkışırken görüntülenen ABD Başkanı Joe Biden’ın (79), önceki gün Beyaz Saray’da Paskalya yortusu nedeniyle yapılan geleneksel yumurta yuvarlama etkinliğinde tavşan kılığındaki bir kişi tarafından yönlendirilmesi sosyal medyada tartışma yarattı.

VİRAL OLDU

Sosyal medyada yayılan videolarda Başkan Biden, aralarında basın mensuplarının da olduğu bir gruba soru üzerine Afganistan ve Pakistan ile ilgili açıklamalar yaparken Paskalya tavşanı kılığına girmiş bir kişinin araya girerek ellerini kollarını kaldırıp onu başka bir tarafa yönlendirdiği görülüyor. Tavşan, “Sayın Başkan, Paskalya tavşanı geldi!” diyerek Biden’ı uzaklaştırıyor.
Olayla ilgili videolar, sosyal medyada viral olurken, muhalif cepheden de yoğun eleştiri aldı. Rakip Cumhuriyetçi Parti’den senatör Josh Hawley’nin basın sözcüsü Abigail Marone, “Paskalya tavşanı niye ABD Başkanı’nı yönlendiriyor” diyerek tepki gösterdi. Hawley ise “Bu yönetim saçmalığın zirvesine tırmandı” diye tweet attı. Tavşan kılığına giren kişinin Biden’ın özel asistanı Meghan Hays olduğu anlaşıldı. Hays, Joe Biden ve first lady Jill Biden ile çekilmiş fotoğrafını “sürpriz” mesajıyla paylaştı.

‘YENİDEN ADAY OLACAK’ İDDİASI

Görüntüler Biden’ın yaşlılığa bağlı sorunlar yaşadığı ve yönlendirilmeye gerek duyduğu yorumlarına sebep olurken, Amerikan The Hill dergisi, Biden’ın eski ABD Başkanı Barack Obama’ya “2024’te yine aday olacağını söylediğini” iddia etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!