Biden’a azil soruşturması

Güncelleme Tarihi:

Biden’a azil soruşturması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2023 07:00

ABD Temsilciler Meclisi, Cumhuriyetçilerin, Başkan Joe Biden’a yönelik resmi oylama olmadan 12 Eylül tarihinde başlattığı azil soruşturmasını oylayarak resmi hale getirdi.

Haberin Devamı

Çarşamba günü yapılan oylamada Cumhuriyetçiler hiç fire vermezken 221’e karşı 212 oyla azil soruşturması resmileşti. Aylar önce dönemin Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy tarafından başlatılan soruşturma, vekillerin oylamasına sunulmadan başlatılınca Demokratlar tarafından eleştiriye maruz kalmış ve meşruiyeti sorgulanmıştı. Cumhuriyetçiler, oylama ile resmi hale gelen soruşturmada daha geniş ve yasal yetkileri olacağını savunuyor.

Öte yandan ABD Başkanı Biden, oylamaya tepki gösterdi. Beyaz Saray’ın yayımladığı yazılı açıklamada Biden, bunun temeli olmayan bir siyasi gösteri olduğuna dikkat çekerken, Cumhuriyetçilerin yalan söylediğini iddia etti. Biden, “Amerikalıların hayatlarını daha iyi hale getirmek için herhangi bir şey yapmak yerine bana yalanlarla saldırmaya odaklandılar. Acil yapılması gereken işleri yapmak yerine bu asılsız siyasi gösteriyle zaman kaybetmeyi tercih ediyorlar” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!