Biden, gizli sığınağın yerini ağzından kaçırdı

Güncelleme Tarihi:

Biden, gizli sığınağın yerini ağzından kaçırdı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2009 00:00

ABD Başkan Yardımcısı Joseph Biden, inanılmaz gaflarına bir yenisi ekledi. Joseph Biden, 11 Eylül terör saldırılarından sonra sık sık gündeme gelen "gizli ve güvenli yer"in neresi olduğunu açıkladı.

11 Eylül’den sonra, ABD Başkan George W. Bush ile Başkan Yardımcısı Dick Cheney’nin aynı anda aynı yerde bulunmaması için bir formül bulunmuştu. Aynı yıllarda, Dick Cheney’nin "gizli ve güvenli bir yerde" bulunduğu defalarca gündeme gelirdi. Joseph Biden, çok sayıda siyasi ve gazetecinin katıldığı bir yemek sırasında masasında oturanlar ile sohbet ederken gizli ve güvenli yerin eşi Jill ile birlikte kaldığı rezidansın altında yer alan "bunker" olduğunu söyledi. Biden, askeri yetkililerin kendisine rezidansın altındaki bu yeri gezdirdiklerini anlattı. Buna göre, çelik bir kapısı ve karmaşık bir kilit mekanizması bulunan bu gizli yerde çok sayıda iletişim cihazı bulunuyor.

Washington’daki büyükelçiliklerin yer aldığı bir bölgedeki donanmaya ait eski bir gözlemevi, 1974’ten beri ABD Başkan Yardımcısı’nın rezidansı olarak kullanılıyor. 11 Eylül’den sonra, rezidans alanındaki kazı ve inşaat çalışmaları bölge sakinlerini rahatsız etmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!