Biden, eşini susturmaya çalıştı

Güncelleme Tarihi:

Biden, eşini susturmaya çalıştı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2009 00:00

ABD'nin yeni başkan yardımcısı Joe Biden'in eşi Jill Biden, bir televizyon programında, “eşinden dışişleri bakanlığı ya da başkan yardımcılığı arasında seçim yapmasının istendiğini” ağzından kaçırdı.

Jill Biden, eşiyle bugün televizyonda katıldığı Oprah Winfrey şovda, yarın yemin ederek başkanlık görevini devralacak olan Barack Obama'nın, eşine 2 görev seçeneği sunduğunu söyledi. Ancak başkan yardımcısı Biden, eşini, ağzından sözcükler dökülmeye başlar başlamaz susturmaya çalıştı. Başkan yardımcısının, eşine susması için yüksek sesle "Şşştt" demesi üzerine programa katılan konuklar kahkaya boğuldu.

Daha sonra bayan Biden, eşinin başkan yardımcısı olmasının aile için daha iyi olacağına karar verdiklerini belirterek, “Dışişleri bakanı olsaydın hep uzakta olacaktın ve seni hiç göremeyecektik” biçiminde görüş bildirdi.

Eşinin açıklamalarına yorum getirmeyen Joe Biden, “başkan yardımcılığı görevini hemen kabul etmediğini, çünkü en iyi hangi görevde hizmet verebileceğinden emin olmadığını” söyledi. Biden, Obama'dan kimi güvenceler aldıktan sonra bu görevi kabul ettiğini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!