Beyaz dişdaşasını giydi gülerek katliama gitti

Güncelleme Tarihi:

Beyaz dişdaşasını giydi gülerek katliama gitti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2009 01:00

ABD’nin Teksas Eyaleti’ndeki 878 km2’lik bir alanda 50 bin asker barındıran dünyanın en büyük askeri üssü Fort Hood’da görevli Psikiyatrist Binbaşı Nidal Malik Hasan’ın önceki gün dehşet saçtığı kışlada can kaybı 13’e çıktı. 30 da yaralı var.

Haberin Devamı

ÖLDÜRMEYE BÖYLE GİTTİ/WEB TV

ÖLDÜRMEDEN ÖNCEKİ SON GÖRÜNTÜSÜ

İŞTE O KIŞLANIN GÖRÜNTÜLERİ / WEB TV   

İŞTE SALDIRI SONRASI İLK GÖRÜNTÜLER  

     

     

Bir kadın polis tarafından dört kurşunla vurulan 39 yaşındaki Hasan’ın yaralı ele geçirildiği, şimdilik bilinci kapalı olsa da iyileşebileceği bildirildi.

Hasan, katliam sabahı, yerel saatle 06:20’de, üs içindeki süpermarketten patates kavurması ve kahve alırken görüntülendi. Filistin asıllı olan ABD doğumlu Müslüman subay, geleneksel Arap entarisi dişdaşasını giymiş ve takkesini takmıştı. Marketin kendisi gibi Arap asıllı olan sahibiyle sohbet ettikten sonra dışarı çıktı. Neşeli görünüyordu.

Doktor önlüğüyle tekbir

Hasan, tam 7 saat sonra gerçekleştirdiği katliam için, Irak ve Afganistan’dakiler başta olmak üzere ABD dışındaki üslere gönderilen askerlerin son muayenelerinin yapıldığı Askeri Hazırlık İşlem Merkezi’ni seçti.
Silah taşımanın yasak olduğu binaya, biri yarı otomatik olmak üzere iki tabanca getirmişti. Üstünde de doktor önlüğü vardı. “Allahü ekber” diye bağırarak aniden çevreye rastgele ateş açtı.

Bir ordu yetkilisi, ölü ve yaralılardan bazılarının, üsteki diğer askerlerin saldırgana karşılık verdiği sırada “dost ateşi” ile vurulmuş olabileceğini belirtti.

Aynı dehşeti yaşayan üniversiteden mezun

Nidal Malik Hasan, 1970’de Virginia’da doğdu.

Hasan, iki yıl önce Kore asıllı bir öğrencinin cinnet geçirip 32 kişiyi öldürdükten sonra intihar ettiği Virginia Tech Üniversitesi’nden 1997’de mezun oldu.

10 yıl önce ailesini kaybettikten sonra dine döndü.

Psikiyatri doktorasının ardından, 2003 yılından birkaç ay öncesine kadar Walter Reed Askeri Tıp Merkezi’nde staj yaptı. Irak ve Afganistan’dan ağır yaralanmış, psikolojileri altüst olmuş bir halde dönen askerleri tedavi ediyordu.

Irak’a gönderileceğini birkaç ay önce öğrenince hayatı altüst oldu. Eski komutanı ise Irak’a değil Afganistan’a gönderilmek üzere olduğunu söyledi.

Kamuflajla namaz kılar çöpçatanla kısmet arardı

ÜS yakınlarındaki Silver Spring Müslüman Cemaat Merkezi’nin imamı Feyzul Han, Hasan’ın “çok dindar” olduğunu, günde en az bir kez namaza geldiğini, cuma namazlarını da aksatmadığını söyledi. Evinin kapısının üstünde de besmele yazardı.

Genelde askeri kamuflajla namaz kılan Hasan’ın fazla arkadaşı yoktu, bekardı ve merkezin çöpçatanlık bölümüne başvurmuştu. Hasan, başvurusunda, “sakin ve içine kapanık” olsa da, kendisini “komik, müşfik ve samimi” olarak gördüğünü belirtmişti. Kışla içindeki süpermarketin sahibi olan Arap arkadaşına da sık sık “kısmet aradığını” söylerdi. Ancak arkadaşları, Hasan’ın “mutlaka beş vakit namazında bir kız istediğini ve bu yüzden bir türlü eş bulamadığını” belirttiler.

Cihad için savaştı

İlk olarak Felluce web sitesinde yayınlandıktan sonra internete yayılan bir videoda da Nidal Malik Hasan’ın bu katliamı ‘cihad’ için yaptığı öne sürüldü. Videoya göre, Hasan, Irak’a gidip Müslüman kardeşlerine karşı savaşmak istemedi, aksine “Allah’ın düşmanlarıyla” savaşırken ölmeyi yeğledi. Video şöyle devam ediyor: “Hasan Irak’a gitmek üzere emir almıştı ve böyle bir savaşın parçası olmak istemedi. O üste cihad başlattı ve 12 günahkarı öldürdü, düşman saflarında terör ve kaos yaratmayı tercih etti. O İslam’ın oğludur.”

İşgalcilere karşı ayaklanmak lazım

SALDIRGANIN kuzeni olan Nadir Hasan, Fox News’a yaptığı açıklamada, psikiyatrist binbaşının Ortadoğulu etnik kimliği yüzünden orduda ayrımcılığa uğradığını öne sürdü.
Hasan’ın “radikalleştiğine” dair iddialar da var. Bir defasında da bir asker arkadaşına, “ABD’nin Irak ve Afganistan’a girmesi baştan beri hataydı. Müslümanların ayağa kalkıp savaşması lazım” demişti.

İntihar bombacısına övgü

İnternette bir foruma “NidalHasan” ismiyle gönderilen bir mesajda da, intihar bombacıları için, “Onlara intihar etti denemez. Onlar asil bir dava için canlarını feda ettiler” ifadesi yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!