Berlusconi'nin bakanına bak

Güncelleme Tarihi:

Berlusconinin bakanına bak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2008 00:00

İtalya Başbakanı Berlusconi sonunda bunu da yaptı. Eski gözdesi, şov yıldızı Mara'yı bakan yaptı.

Haberin Devamı

Mara Carfagna'nın fotoğrafları   

İtalya'da seçimden zaferle çıkan Silvio Berlusconi, başbakan olarak yeni kabinesini kurdu. Bu, 2. Dünya Savaşı’ndan beri en sağcı kabine oldu. Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy ve İspanya Başbakanı Zapatero'dan farklı olarak Berlusconi sadece dört kadına görev verdi. Ame bu dört kadın bakan arasında öyle biri var ki, İtalya'yı karıştırdı. Berlusconi, dünyada bir ilke imza atarak bir "şov girl"a bakanlık koltuğunu verdi.
   
Yemin töreninde tartışma çıktı

Berlusconi'nin eski "manitası" olarak anılan şov yıldızı Mara Carfagna, Eşit Fırsatlar Bakanı oldu. 21 kişilik kabine dün yemin etti. Ama Mara Carfagna’ya Eşit Fırsatlar Bakanlığı’nın verilmesi tartışmalara yol açtı. Yemin töreni karıştı.

1997’deki İtalya Güzellik Yarışması'nda 6. seçildikten sonra yıldızı parlayan Carfagna geçtiğimiz yıl Berlusconi ile eşi Veronica arasına girmişti. İtalyan lider bir partide karşılaştığı hukuk mezunu Carfagna’ya, “Evli olmasaydım seninle evlenirdim” deyince karısından özür dilemek zorunda kalmıştı.

Haberin Devamı

Çevre Bakanlığı’na getirilen Stefania Prestigiacomo ise milletvekili olduğu 1990’larda "Parlamento Güzeli" seçilmişti. Eğitim Bakanı Mariastella Gelmini ve Gençlik Bakanı Giorgia Meloni ise kabineye giren diğer iki kadın. Kabinede, iki yıl önce bir televizyon programında Hz Muhammed’e hakaret içeren karikatürleri resmeden tişört giyerek büyük tepkilere neden olan Kuzey Birliği Partisi milletvekili Roberto Calderoli de yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!