Berlusconi hükümeti güvenoyu aldı

Güncelleme Tarihi:

Berlusconi hükümeti güvenoyu aldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2008 15:56

İtalya'da Silvio Berlusconi başbakanlığındaki merkez sağ koalisyonu, Meclis'ten güvenoyu aldı.

Meclis'te bugün yapılan oylamada 335 milletvekili hükümete "evet" oyu kullanırken, "hayır" oylarının sayısı ise 275'te kaldı. Oylamada 1 milletvekili ise çekimser kalmayı yeğledi.

Hükümet için Senato'daki güvenoylaması ise yarın yapılacak. Sandalye çoğunluğuna sahip olan koalisyonun Senato'dan da güvenoyu alması bekleniyor.

Berlusconi, Meclis'te güvenoylaması öncesinde yaptığı konuşmada, İtalya'nın sorunlarının çözümü için muhalefetle işbirliği içerisinde olma vaadinde bulundu.

Berlusconi, muhalefet liderlerinin Meclis'teki konuşmalarını büyük dikkatle dinlediğini belirterek, "Koalisyon ve muhalefet sözcülerine, diyalog çağrısında bulundukları için müteşekkirim. İyi niyetle ortak çözümler üretmek için hep beraber çalışmamız gerekiyor" dedi.

Berlusconi, merkez solun aksine, Messina boğazı üzerine Çizme ile İtalya'yı birbirine bağlayacak asma köprü inşası konusunda kararlı olduklarını hatırlattıkları konuşmasında, anayasal reformlar konusunda ise muhalefetle uzlaşı sağlamakta zorlanmayacaklarına inandıklarını da kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!