Berlin'de yılbaşında son kez 'taraftar şöleni'

Güncelleme Tarihi:

Berlinde yılbaşında son kez taraftar şöleni
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2006 14:28

Almanya'nın başkenti Berlin'de yılbaşı gecesi son kez, Dünya Futbol Şampiyonasında sık sık yapıldığı gibi bir “taraftar şöleni” düzenlenecek.

Haberin Devamı

Berlin'deki tarihi “Brandenburger Tor” (Brandenburg Kapısı) ile ”Siegessaeule” adı verilen Zafer Anıtı arasındaki yaklaşık iki kilometrelik caddede düzenlenecek “taraftar şöleni”ne yaklaşık bir milyon kişinin katılması bekleniyor.
New York, Hong Kong, Rio de Janeiro ve Bombay gibi kentlere de canlı bağlantıların yapılacağı şölen için 30 Aralık Cumartesi günü yerel saatle 12.00'de ziyaretçilere kapılar açılacak, eğlence ise saat 18.00'de başlayacak.

Dünya çapında tanınan bazı şarkıcı ve grupların 3 sahnede konserler verecekleri eğlence yerinde 100 içecek ve yiyecek büfesi, 8 büyük parti çadırı ve 40 metre yükseklikte bir dönme dolap kurulacak.

Yılbaşı gecesinde 12 dakikalık bir havai fişek gösterisinin de sunulacağı eğlenceleri, dünyanın çeşitli ülkelerinden yaklaşık 500 gazeteci ve 350 televizyon kanalı izleyecek.

REKOR ALIŞVERİŞ

Haberin Devamı

Bu arada, geçen hafta sonunda Berlin'de rekor düzeyde Noel alışverişi yapıldığı bildirildi. Berlin-Brandenburg Ticaret Birliği yöneticilerinden Günter Paets, Bild gazetesine yaptığı açıklamada, “Noel dönemi içinde en fazla geliri geçen hafta sonu elde ettik. Alışveriş merkezleri ve mağazalar tıklık tıklım doluydu” dedi.

Bu büyük alışveriş hevesinin kendilerini şaşırtmadığını, genelde Noel tatili öncesindeki hafta içinde her zaman alışverişin yoğun olduğunu ifade eden Paets, Berlinlilerin ve turistlerin bugüne kadar hediyeler için yaklaşık bir milyar avro harcadıklarını kaydetti.

Berlin polisi, geçen hafta sonunda yüz binlerce Berlinli ve turistin, özellikle Kudamm, Friedrichstrasse ve Potsdamer Platz adlı meydanlardaki alışveriş mağazalarına doluştuğunu, bu kalabalığa rağmen kayda değer hiç bir olayın meydana gelmediğini bildirdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!