Berlin'de Cumhuriyet Mitingi yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Berlinde Cumhuriyet Mitingi yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2007 17:25

Almanya'nın başkenti Berlin'de Atatürkçü Düşünce Dernekleri Birliği (ADDB) tarafından 27 mayıs pazar günü Cumhuriyet Mitingi düzenlenecek.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Mitingi Düzenleme Kurulu adına açıklamalarda bulunan Berlin-Brandenburg Atatürkçü Düşünce Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Olcay Başeğmez, mitingin ADDB'ye bağlı 25 örgüt ve Berlin'deki çok sayıda derneğin katılımıyla 27 mayıs pazar günü TSİ 14.00-17.00 arasında Berlin'deki Zafer Anıtı (Sigessaeule) önünde yapılacağını söyledi.

Başeğmez, Türkiye'de düzenlenen Cumhuriyet mitinglerine yurt dışında yaşayan Türkler olarak dayanışma göstermek istediklerini belirterek, “pazar günü yapacağımız miting, bizim Cumhuriyetimizle dayanışmamızı ve Türkiye konusundaki duyarlılığımızı gösterme olayıdır” dedi.

Mitinge Türkiye'den Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim üyesi Alpaslan Işıklı'nın konuşmacı olarak katılacağını söyleyen Başeğmez, Berlin'den Sıddık Doğan, Duisburg kentinden Aşık Afkari'nin mitinge katılacak sanatçılar arasında bulunduğunu belirtti.

Başeğmez, Berlin'den Hacı Bektaş Kültür Cemiyeti, Türk Sağlık Elemanları Derneği, Berlin Klasik Türk Müziği Derneği, Berlin Türk-Alman Kadınlar Derneği, Malatyalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği ve Avrupa Türkleri Dayanışma Derneğinin mitinge destek vereceğini de kaydetti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!