Beni Çiller'le Türkeş tanıştırdı

Güncelleme Tarihi:

Beni Çillerle Türkeş tanıştırdı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 1997 00:00

Haberin Devamı

ABD Başkanı Bill Clinton'ın seçim kampanyasına verilen bağışlarla ilgili olarak açılan soruşturma kapsamında adı yeniden gündeme gelen Lübnan asıllı Amerikalı iş adamı Roger Tamraz New York'ta Hürriyet'e konuştu. Kara para aklamak ve Lübnan'daki El Maşrik Bankası'nı batırıp zimmetine 200 milyon dolar geçirmekle suçlanan Tamraz, Clinton'ın kampanyasına 400 bin dolarlık bağışta bulunduğu gerekçesiyle geçtiğimiz günlerde Senato komisyonunda ifade verdi.

1995 yılında dönemin Başbakanı Tansu Çiller'le üç kez görüştüğünü açıklayan Tamraz, ‘‘Bizi Alpaslan Türkeş tanıştırmıştı. Bütün istediğim Bakü-Ceyhan boru hattının yapımı için izin almaktı. Çiller tam izin vereceği sırada istifa etti’’ dedi.

KURTLARLA DANS

Aralarında Emre Gönensay'ın da bulunduğu birçok kişinin kendisine karşı çıktığını belirten Tamraz, ‘‘Türkler kurtlarla dansta yanlış eş seçiyorlar’’ dedikten sonra şöyle konuştu:

‘‘Aslında boru hattının Türkiye'den geçmesini istemeyenler bunu yapıyor. Neden bu kadar heyacanlanıldı, anlamadım. Projede Çin hükümetinin üçte bir, Avusturya konsorsiyomunun da üçte bir payı var. Benim payım sadece yüzde 5'di.’’

Tamraz, ‘‘Mesut Yılmaz Hükümeti ile projenizi görüştünüz mü?’’ şeklindeki soru üzerine, ‘‘Hayır. Türkiye'den iyi muamele görmedim. Bu yüzden ben onlara artık gitmem. İsterlerse kendileri bana gelsin’’ diye yanıt verdi.

CIA tarafından Amerikan Yönetimi'ne empoze edildiği şeklindeki iddiaları da yalanlayan Tamraz, ‘‘Ben bir Amerikalıyım. CIA'nin benden bir istekte bulunması benim için artı puandır’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!