‘Ben de isterem’ dinleyip Hakan'ın transferini izlemiş

Güncelleme Tarihi:

‘Ben de isterem’ dinleyip Hakanın transferini izlemiş
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 1999 00:00

Haberin Devamı

Terörist Abdullah Öcalan'ın, İnfernetto'daki villasında sürekli İbrahim Tatlıses'in ‘Ben de isterem’ adlı parçasını dinlediği ve yüksek volüm yüzünden komşulardan şikayet geldiği bildirildi. İbrahim Tatlıses'in dışında Ahmet Kaya ve Mahsun Kırmızıgül'ün CD'lerini de dinleyen Öcalan, Galatasaray maçlarını ve Hakan Şükür'ün Juventus'a transferiyle ilgili pazarlıkları yakından takip etmiş. Apo, yandaşlarına Hakan'ın İtalya'ya transferinin kendisiyle ilgili yürütülen bir arabulucuğun parçası olduğunu öne sürmüş.

Kaçarken bile tehdit etti

İtalya'da barınamayan ve apar topar kaçan terörist Abdullah Öcalan'ın ardında Türkiye'ye tehditler içeren bir video bantı bıraktığı ortaya çıktı. Bu akşamki PKK sempatizanı ‘Pinocchio’ programında gösterilmesi beklenen kasette Türkiye'ye karşı daha büyük savaş açacağını söylüyor. Geride iki de mektup bırakan Apo avukatlarından siyasi sığınma talebiyle ilgili girişimlerin sürdürülmesini istiyor.

İtalya'yı terketmeden 2 saat önce çekilen kasette Türkiye'ye en şiddetli savaşı açtığını, eylemlere devam edeceğini söyleyen Öcalan, İtalya Başbakanı Massimo D'Alema'ya yazdığı mektupta İtalya'da bulunduğu sırada kendisine gösterilen yakınlıktan dolayı teşekkür etti. Başka bir alternatif bulunamadığı için İtalya'yı terketmek zorunda kaldığını belirten bölücü başı, AB'nin olumsuz tutumu nedeniyle İtalya'nın kendisine siyasi sığınma hakkı tanımamasının üzüntü verici olduğunu söyledi.

Kürt toplumunun dramını dünyaya duyurmak için tarihi bir fırsatın kaçtığını öne süren Öcalan, avukatlarına bıraktığı mektupta da, hem siyasi, hem de hukuki alanda siyasi sığınma talebiyle ilgili işlemlerin sürdürülmesini istedi. 16 Ocak 1999 tarihli ve imzalı mektubunda Apo, yeniden İtalya'ya gelmek istediğini ima etti.

14 ülkeden vize istemiş

Bu arada terörist Abdullah Öcalan'ın İtalya'dan ayrılmadan önce aralarında Güney Afrika, Küba, Sudan gibi ülkelerin de bulunduğu 14 ülkeyle vize pazarlığı yaptığı anlaşıldı.

İtalyan basınında yer alan iddialara göre Öcalan, Rusya, Ermenistan, Ukrayna, Beyaz Rusya, Tacikistan, Libya, Kuzey Kore, Küba ya da Baltık ülkelerine gitmiş olabilir.

Yunanistan'da yayınlanan Etnos Gazetesi ise Abdullah Öcalan'ın gizlice İtalya'dan ayrılmasında Filistin Kurtuluş Örgütü'nün rol oynadığını öne sürdü. Gazeteye göre, FKÖ'nün Moskova Büyükelçisi son iki ay içinde birçok kez Roma'ya geldi.

Geçen hafta FKÖ devlet başkanı Yaser Arafat'ın sağ kolu Bassem Abdul Şerif ile BM'nin Cenevre Ofisinde görevli Alberto Aryantoni ve yine BM'nin Türkiye Ofisinde görevli üst düzey bir yetkili Roma'ya gelerek hem İtalyan hükümeti hem de Öcalan'la görüştüler.

İddiaya göre görüşmeler sonunda Öcalan'ın Türkiye'nin doğrudan müdahale edemeyeceği eski Sovyet Cumhuriyetlerinden birine gitmesine karar verildi. İtalyan hükümeti de Öcalan'ı kabul edecek olan ülkeye ekonomik yardım vaadinde bulundu. Yunan basınında çıkan haberlerde Öcalan'ın Estonya'da olduğu bildiriliyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!