Belgrad’daki AVM yangını! Havadan müdahale edildi, yaralanan olmadı

Güncelleme Tarihi:

Belgrad’daki AVM yangını Havadan müdahale edildi, yaralanan olmadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2024 17:36

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da bir AVM'de çıkan yangına 25 itfaiye aracı ve 3 helikopterle müdahale edildi. Yangında ölen ya da yaralanan olmadığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’a bağlı Yeni Belgrad (Novi Beograd) Belediyesindeki Çin Alışveriş Merkezi’nde yerel saatle 07.00 sıralarında yangın çıktı. Bölgeye 76 itfaiyeci ve 25 itfaiye aracı gönderilirken, alevler yanıcı maddelerin etkisiyle hızlı bir şekilde büyüdü. Yüksek sıcaklığın itfaiye ekiplerinin müdahalesini zorlaştırması nedeniyle yangını söndürmek için 3 helikopter görevlendirildi.

Sırp yetkililer, şehir merkezindeki bir yangına ilk kez helikopterle müdahale etmek zorunda kaldıklarını açıkladı. Binadan yükselen dumanlar kilometrelerce uzaklıktan görülürken, yangın sırasında küçük çaplı patlamalar da meydana geldi. Polis, güvenlik gerekçesiyle bölgeyi tahliye etti.

Belgrad’daki AVM yangını Havadan müdahale edildi, yaralanan olmadı

CAN KAYBI YOK

Çinli satıcılara ait dükkanların yer aldığı alışveriş merkezinde çıkan yangın, yaklaşık 3,5 saatte kontrol altına alındı. Yangında ölen ya da yaralanan olmadı. Çin'in Belgrad Büyükelçisi Li Ming olay yerini ziyaret ederek hızlı müdahaleden dolayı Sırp yetkililere teşekkür etti.
Çin Alışveriş Merkezi’nde 2021'de çıkan yangında da 4 bin metrekarelik alan kül olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!