Beleş tatil olur mu

Güncelleme Tarihi:

Beleş tatil olur mu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2006 00:00

İngiltere Başbakanı Tony Blair’in ailesiyle Bee Gees’in solistlerinden Robin Gibb’in Miami’deki malikanesine konuk olması muhalefetin ve basının tepkisini çekti. Daily Mail, "Utanmaz" diye manşet atarken, muhalefetteki Muhafazakar Partililer, "Ünlülere konuk olan Blair, makamını ucuzlatıyor" diyerek tepki gösterdi. Başbakanlık ise tatilin beleş olmadığını savundu.

İngiltere’de şarkıların telif haklarının uzatılmasıyla ilgili tartışmaların sürdüğü bir sırada Başbakan Tony Blair’in Noel ve yeni yıl tatili çerçevesinde Robin Gibb’in Miami’deki süper malikanesine konuk olması ’beleş tatil’ tartışmalarını yeniden alevlendirdi.

Tartışma daha önce de Sir Cliff Richard’ın Barbados’taki villasında, Montblanc kalemlerinin sahibi Alain Dominique Perin’in Fransa’daki tarihi şatosunda kalan Blair’in bu yılki kış tatili için "arkadaşım" dediği Bee Gees Grubu’nun üyelerinden Robin Gibb’in Miami’deki 10.2 milyon dolarlık yalısını seçmesi üzerine tırmandı. Böyle bir evin bir haftalık kirasının 60 bin dolara patlayabileceği belirtilirken basın tatilin bedava mı, yoksa vergi mükelleflerinin kesesinden mi karşılandığını araştırmaya başladı.

Blair’in en çok telif haklarıyla ilgili sürenin uzatılmasının tartışıldığı bir dönemde bir müzisyenin evine konuk olması tepki çekti. İngiltere’de şarkıcılar için telif süresi 50, bestekarlar için ise 70 yıl. Oysa ABD’de bu süre 95 yıl ve İngiltere’de de bu sürenin uzatılması istenirken, Hazine Bakanlığı karşı çıkıyor.

MAKAMI UCUZLATIYOR

/images/100/0x0/55ea479df018fbb8f875b43b
İşte bu tartışmaların orta yerinde Blair’in telif hakları için lobi yapan bir ünlünün evine konuk olması muhalefeti ve muhalif basını feci şekilde kızdırdı. Daily Mail, "Utanmaz: Blair, Bee Gees’in evinde beleş tatilde" diye manşet attı. Muhafazakar partililer ise tatilin masraflarının kim tarafından karşılandığını sorguladı. Muhafazakar Parti’nin gölge ulaştırma bakanı Chris Grayling, "Yeni bır yıl daha geldi ve yine ünlülerle çıkılan bir tatili konuşuyoruz. Bu tatilin kimin tarafından finanse edildiğini bilmemiz gerekiyor. Başbakanın görevi genel olarak siyasette itibarımızı arttırmaktır. Ünlülerle tatile çıkarak dikkati başka yere çekerken, itibarımız için de olumlu bir şey yapmıyor" dedi. Muhafazakar milletvekili Henry Bellingham da eşi Cherie ve üç çocuğuyla Robin Gibb’in malikanesinde tatil yapan Blair’in başbakanlık makamını ucuzlattığını öne sürdü.

Downing Street’ten yapılan açıklamada tatil masraflarının "özel bir anlaşma" çerçevesinde karşılandığı belirtildi. Blair’in Robin Gibb’e mi ödeme yaptığı, yoksa bir yere para mı bağışladığı açıklık kazanmazken popçunun karısı Dwina Gibb ise Cherie Blair’i yakından tanıdığını kaydederek Blair ailesinden herhangi bir para talep etmediklerini söyledi.

JFK’nin M.M. ile kaçamak yaptığı malikane

Blair ailesinin yılbaşı tatilini geçirdiği Robin Gibb’in Miami Beach’teki yalısı, Ricky Martin, Shakira, Anna Kournikova, Enrique Iglasias, Matt Damon gibi ünlülerin malikanelerinin yer aldığı bir bölgede bulunuyor. Gibb’in 10.2 milyon dolarlık yalısı, daha önce ABD eski başkanlarından John F.Kennedy ile metresi Marilyn Monroe’ya da evsahipliği yapmış.

Her sene bir ünlünün evinde

9 yıldır iktidarda olan Blair, göreve geldikten birkaç ay sonra partisinin milyoner milletvekillerinden Geoffrey Robinson’un Toskana’daki malikanesinde kaldı.

Yüksek Mahkeme yargıcı Sir David Keene’in Fransa’nın güneyindeki 12’nci yüzyıldan kalma bir şatoda konuk oldu.

Toskana’da Prens Girolamo Strozzi’nin 50 odalı villasında misafir edildikten sonra yerel yönetim 1999’da Blair ailesine resmi villa tahsis etti.

Mısırlılar ise Blair ailesini, 2001 yılında Kızıl Deniz sahillerindeki Şarm el-Şeyh de ağırladı.

2002 yılında Başbakan Blair ve ailesi, Fransız sigara üreticisi Alain-Dominique-Perrin’in Fransa’daki 15’inci yüzyıldan kalma şatosunda kaldı.

2003 yılından bu yana şarkıcı Sir Cliff Richard’ın Barbados’taki malikanesinde kalan Blair ailesi, bir ara İtalya’da Silvio Berlusconi’nin de konuğu oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!