Belçika'da çocuklarını öldüren anne hapiste

Güncelleme Tarihi:

Belçikada çocuklarını öldüren anne hapiste
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2007 12:11

Belçika'nın Nivelles bölgesinde 5 çocuğunu bıçaklayarak öldürdükten sonra intihar girişiminde bulunan kadın, kaldırıldığı hastaneden alınarak hapishaneye nakledildi ve tutuklandı.

Haberin Devamı

Genevieve Lhermitte (40) isimli kadın, geçen hafta Yasemin (15), Nora (12), Myriam (10) ve Minan (8) isimli kız çocukları ile Mahdi (4) adlı oğlunu okul dönüşü öldürmüş, daha sonra kendi kendini bıçaklayarak yaralamıştı.
Ailenin Fas asıllı babası Bouchaid Moqadem (42), bir aylık tatilden olay günü dönüşünde durumu havaalanında öğrenmişti.

Çiftin 16 yıldır evli olduğu, tıp sektöründe çalışan Moqadem'in maddi sorunu bulunmadığı, 6 yıl önce ev, kısa bir süre önce de lüks bir otomobil satın aldığı belirtildi.

Nivelles Savcısı Jean Claude Elslander, cinayetlerin bir ruhsal bunalım sonucu işlendiğinin düşünüldüğünü, soruşturmanın devam ettiğini açıkladı.

Genevieve Lhermitte'in kardeşi Catherine Lhermitte, olaydan sonra basına konuşurken, kardeşinin 6 yıldır psikolojik tedavi gördüğünü söyledi ve “eşini 5 çocukla yalnız bırakarak bir aydır tatilde olan” kocasını eleştirdi.

Haberin Devamı

Catherine, 3 kız kardeş olduklarını, sorunların çocukluklarından kaynaklandığını, anne ve babalarının kendilerini hep aşağıladıklarını, kötü muamele gösterdiklerini ve sevgisiz büyüdüklerini anlattı.

Çocuklarını öldüren annenin yaşadığı bunalımın çift tabiyetli evlilik sorunlarından da kaynaklandığı, Fas asıllı babanın çocuklarına ve eşine dini baskılarda bulunduğu, çocukları Fas'a götürmekten söz ettiği söyleniyor.

Genevieve Lhermitte, polise verdiği ifadelerde, “bir çıkmazda olduğunu” ve tatildeki kocasıyla görüşemediğini söylerken, çocuklarını, bir mağazadan satın aldığı bıçakla, “en küçükten başlayarak” tek tek öldürdüğünü, büyük çocukların kendisine karşı koymaya çalıştıklarını anlattı.

Katil anne, Brüksel'deki Berkandael hapishanenin psikiyatri bölümüne kapatılırken, ailenin babası çocukların cenazelerini Fas'ta toprağa vermek üzere Belçika'dan götürdü.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!